Kultura u samom svetskom vrhu: Predsednik Vučić u Ruskom domu pogledao istorijski film o Rusiji i Srbiji (VIDEO)

10.01.2024

14:51

0

Predsedniku su prilikom posete uručeni knjiga, članska karta biblioteke i slika za koju je rekao da će biti izložena u Predsedništvu

Kultura u samom svetskom vrhu: Predsednik Vučić u Ruskom domu pogledao istorijski film o Rusiji i Srbiji (VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnje posete Ruskom domu u Beogradu, gde su ga dočekali i ugostili direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, pogledao je i istorijski film o Rusiji i Srbiji Boška Kozarskog, autora i voditelja popularne putopisne emisije "Кulturista". 

Predsedniku su prilikom posete uručeni knjiga, članska karta biblioteke i slika za koju je rekao da će biti izložena u Predsedništvu.

On je ocenio da su odnosi Srbije i Rusije vrlo dobri, zahvalio se na toplom dočeku i istakao da je ruska kultura u samom svetskom vrhu. 

Predsednik se upisao i u knjigu utisaka u Ruskom domu i u poruci izrazio uverenje da će Srbija i Rusija imati snage da u budućnosti grade još bolje odnose.

"Srećan sam što sam imao priliku da posetim Ruski dom i saznam mnogo o kulturi naših ruskih prijatelja i potvrdim tradicionalno i čvrsto prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda. Uveren sam da ćemo u budućnosti imati snage da gradimo još bolje odnose. Želim vam uspeh u radu", napisao je predsednik Srbije.

Vučić je tokom posete posebno istakao saradnju dve zemlje u oblasti kulture i naglasio da ima i lični odnos prema Ruskom domu, jer je, kako je rekao tu dolazio kao dečak.

"Kada sam imao pet-šest godina, moj otac inače, iskreni veliki rusofil me dovodio. Crtani filmovi koje su Rusi pravili su bili stvarno najkvalitetniji i najbolji", rekao je on.

Printscreen/Pink
 

 

Naglasio je da je gledao i druge filmove i da prati i ruske medije i ruske televizije, jer kod nas, kako je rekao, može sve da se gleda.

"Ovde kod nas mogu da se gledaju i ruski i beloruski i kanali sa Zapada", naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da se prijateljstvo između Srbije i Rusije ne može stavljati po strani čak ni u teškim vremenima, kao i da izuzetno ceni rusku kulturu, istučići divljenje prema liku i delu Fjodora Dostojevskog.

"Izuzetno cenim rusku kulturu. Kad kažem kultura, mislim i na književnost, slikarstvo, vajarstvo. Dostojevskog cenim najviše od svih svetskih pisaca, na njemu sam vaspitavan", rekao je Vučić i dodao da su Braća Karamazovi posebni zapisi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike