Predsednik Vučić: Šta me briga kako će ko da tumači ovu posetu Ruskom domu? Srbija je suverena i nezavisna zemlja

10.01.2024

11:14

0

Predsednik je sa ambasadorom i direktorom razgovarao i na ruskom a na kraju je izjavio da je izuzetno srećan što je danas bio u Ruskom domu

Predsednik Vučić: Šta me briga kako će ko da tumači ovu posetu Ruskom domu? Srbija je suverena i nezavisna zemlja
Vučić i Bocan-Harčenko - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Ruski dom gde je pogledao istorijski film o prijateljstvu Srbije i Rusije.

On se upisao u knjigu i napisao da je srećan što je imao priliku da poseti Ruski dom i da sazna mnogo o kulturi naših ruskih prijatelja.

Predsednik je sa ambasadorom i direktorom razgovarao i na ruskom a na kraju je izjavio da je izuzetno srećan što je danas bio u Ruskom domu i da je ruska kultura i kad je reč o književosti, vajarstvu, slikarstvu u samom vrhu svetske kulture. Dostojevskog kao pisca, cenim najviše, na njemu sam rastao - dodao je naglasivši izuzetno ceni rusku kulturu.

 

- Pobedio sam dva puta na predsedničkim izborima u prvom krugu. Pobedio sam ih učestvujući u kampanjama kao nosilac liste čak posle 12 godina na vlasti. Šta mene briga kako će ko da tumači ovu posetu Ruskom domu, otkazivao sam je nekoliko puta. Srbija je suverena, nezavisna i slobodna zemlja. Zar stvarno mislite da treba da brinem o svakom komentaru iz sveta. Verujete da je to potrebno? Srbija je suviše jaka da bi neki zlobni ljudi mogli da je rupe i sruše sa komentarima - kaže Vučić.

- Ja sam ponosan što Srbija svoj obraz nije pogazila, rekao je Vučić da prijateljstvo nije prijateljstvo ako ga napustiš u teškim vremenima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike