Dodik: Posvećenost SPC deo identiteta Srba, raduju me puni pravoslavni hramovi

06.01.2024

19:14

0

Istakao je da je važno da se u pravoslavnim crkvama večeras na Badnje veče, ali i svih ovih dana okuplja veliki broj ljudi

Dodik: Posvećenost SPC deo identiteta Srba, raduju me puni pravoslavni hramovi
Copyright RTRS printscreen

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je posvećenost Srpskoj pravoslavnoj crkvi deo karaktera srpskog naroda i njegovog identiteta i dodao da ga raduje to što su pravoslavni hramovi tokom praznika puni vernika.

- Badnje veče je jedno od najdivnijih i najlepših. Svima koji slave Božić želim sve najbolje, dobro zdravlje i uspeh. Da naše društvo u celini i Republika Srpska budu uspešni onoliko koliko svi želimo - rekao je Dodik u Banjaluci, prenosi Srna.

Istakao je da je važno da se u pravoslavnim crkvama večeras na Badnje veče, ali i svih ovih dana okuplja veliki broj ljudi koji, kako je naveo, svoju veru doživljavaju na pravi način.

- Na ovaj način se čuva tradicija. Naši preci su vekovima isto ovo činili u gotovo nemogućim okolnostima - rekao je Dodik.

On je poručio da je važno da se Badnje veče dočeka u miru i na “najlepši mogući način”.

- Da se posvetimo crkvi, a onda da u krugu porodica obeležimo božićne praznike na način na koji to naša tradicija nalaže - rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci prisustvovao večernjem bogosluženju, koje je služio vladika banjalučki Jefrem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike