Prošle godine ranjeni kada su nosili badnjak, Miloš i Stefan Stojanović nisu odustali: Život je pobedio, ostajemo na svom ognjištu

06.01.2024

11:28

0

Današnji odlazak po badnjak obezbeđivali su pripadnici Kosovske policije

Prošle godine ranjeni kada su nosili badnjak, Miloš i Stefan Stojanović nisu odustali: Život je pobedio, ostajemo na svom ognjištu
Copyright Printscreen/Kosovonline

Bez obzira na to što su na Badnji dan prošle godine bili ranjeni, Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce rano jutros su otišli po badnjak. U pratnji članova porodice i predsednika opštine Dalibora Jevtića, posekli su badnjak i poslali poruku da je život pobedio i da su odlučni u nameri da ostanu na svom ognjištu i žive u miru.

Poštujući tradiciju i običaje, prvi badnjak je jutros posekao dvanaestogodišnji Stefan Stojanović, a nakon njega i Miloš.

Printscreen/Kosovonline
 

 

Miloš Stojanović, koji je prošle godine po povratku iz seče badnjaka ranjen, ističe da je ovo veliki praznik i da je želeo da ga proslavi onako kako dolikuje.

- I pored toga što se dogodilo prošle godine, opet smo Stefan i ja došli po badnjak. Ipak je ovo naš najradosniji praznik, i mislimo da ga proslavimo kako dolikuje - kazao je Stojanović.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić, koji je po badnjak otišao sa Stefanom i Milošem, svima je najpre čestitao praznik i poručio da zajedno šalju poruku da je život pobedio i da žele da svi budu svoji na svome i da žive u miru sa svima.

Printscreen/Kosovonline
 

 

- Najpre da svima poželim srećno Badnje jutro, Badnji dan i Božić. Svi zanamo šta se dogodilo pre godinu dana, i danas smo ovde zajedno došli po badnjak, da pošaljemo poruku da ne odustajemo od života i od opstanka na ovim prostorima. Mislim da je to glavna poruka, da je život pobedio, i na ovaj veliki praznik, bez obzira na ono što nam se dogodilo - pre svega Stefanu i Milošu i njihovim porodicama prošle godine, a što je na sve nas ostavilo veliki trag - odlučni smo u nameri da ovde ostanemo i živimo u miru. I pored te poruke da je život pobedio, poruka je da želimo da budemo svoji na svome i da živimo u miru sa svima - kazao je Jevtić.

Istakao je da na ovaj  praznik slavimo i činjenicu da je prva beba koja je rođena ove godine upravo iz opštine Štrpce i sela Gotovuše.

Printscreen/Kosovonline
 

 

- Prva beba koja je rođena na prostoru Kosova i Metohije je beba koja je rođena u porodici Jovanović iz sela Gotovuše i mislim da to nije slučajno, s obzirom na sve ono što nam se dešavalo prošle godine i godinama unazad. Ovu godinu započinjemo na jedan lepši način, i žeilim da verujem da će tako biti tokom cele ove godine i narednih godina i da su loša vremena iza nas. Upravo zato danas ovde zajedno sa našim gostima iz Beograda, kojima želim da zahvalim, proslavljamo i Badnje jutro i Badnji dan i sutrašnji praznik Božić - istakao je Jevtić.

U seču badnjaka su danas pošli i igrači vaterpolo kluba“ Tašmajdan“ iz Beograda koji su u okviru priprema za nastavak sezone smešteni u opštini Štrpce.

Trener kluba Dražen Rajković ističe da je prijatno iznenađen atmosferom.

Printscreen/Kosovonline
 

 

- Ovde kod vas je neverovatna atmosfera, mnogo je prijatno i drugačije nego što slušamo i kakva se poruka šalje nama koji živimo van granica Kosova i Metohije. Ja sam, malo je reći, lepo iznenađen, prijatno se osećam ovde, naravno, i ljudi iz opštine su to uvećali još više i doveli do toga da se osećamo kao da smo nešto važni - kazao je Rajković.

Prošle godine na Badnji dan Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni na ulazu u selo Gotovuša kada su se vraćali iz seče badnjaka, a na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj.

Današnji odlazak po badnjak obezbeđivali su pripadnici Kosovske policije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike