Predstavnice Kancelarije za KiM obišle u Štrpcu porodice Miloša i Stefana Stojanovića i najavile pomoć

25.01.2023

16:14

0

Autor: 24sedam

Kancelarija će rešiti probleme koje su porodice iznele kao najurgentnije

Predstavnice Kancelarije za KiM obišle u Štrpcu porodice Miloša i Stefana Stojanovića i najavile pomoć
Predstavnice Kancelarije za KiM u poseti porodicama povređenih Lazara i Miloša u Štrpcu - Copyright Kancelarija za KiM

Zamenica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i pomoćnica direktora Milena Parlić posetile su danas Štrpce i obišle Stefana i Miloša Stojanovića koji su za Badnji dan upucani u Gotovuši kod Štrpca.

One su sa povređenim mladićima i njihovim porodicama, zajedno sa Daliborom Jevtićem, razgovarale o pomoći Kancelarije za KiM i prenele im da će, u okviru svojih mogućnosti, Kancelarija rešiti one probleme koje su izneli kao najurgentnije.

Porodica Stefana Stojanovića izrazila je potrebu da im Kancelarija pomogne u vidu građevinskog materijala za adaptaciju fasade kuće i neophodnu stolariju, dok je sa šestočlanom porodicom Miloša Stojanovića razgovarano o ekonomskoj pomoći.

- Važno nam je da smo saslušali potrebe naših heroja i da ćemo im kao Kancelarija pomoći. To je poruka koju danas prenosimo ovde u Štrpcu i u ime direktora Petra Petkovića i Vlade Srbije i da ćemo pomoći sve što je u našoj mogućnosti. Želim da u ime svih nas izrazim i veliko poštovanje za naše heroje, za njihovu hrabrost i snagu da prođu kroz šta su prošli. Kancelarija će naći način da pomogne i njima i našim Štrpčanima i ovo je poruka i potvrda da samo zajedničkim snagama možemo da rešavamo sve, istakla je Dušica Nikolić, zamenica direktora Kancelarije za KiM.

 

U nastavku posete, Nikolićeva i Parlićeva obišle su i porodice Sibinović i Stojanović kojima je usled kvara na elektroinstalacijama izgorela kuća i već im je stigla pomoć za sanaciju krova, uz ostalu pomoć koja treba da stigne. 

Prethodno, Parlićeva i Nikolićeva podelile su mališanima u Predškolskoj ustanovi „Šarsko lane“ svetosavske paketiće i prigodne poklone i družile se s našim najmlađima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike