Vučić o protestima tajkunske NATO opozicije: Ponosan sam što je naša policija postupala krajnje uzdržano!

26.12.2023

11:45

0

Sve je, kako je istakao, bilo pripremljeno mnogo ranije, i da je zbog toga policija bila u Skupštini grada Beograda

Vučić o protestima tajkunske NATO opozicije: Ponosan sam što je naša policija postupala krajnje uzdržano!
Copyright 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je nasilne proteste opozicije okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja".

- Svi mogu da protestvuju dok ne dođe do nasilja! Ponosan sam što je naša policija uzdražana. Tri sata ćutali, trpeli udarce. Sve pokazuje koliko smo drugačiji. Pustimo ih da šutiraju loptu u Kneza Miloša, da bismo pokazali da je demokratija važna - kazao je predsednik Srbije.

Sve je, kako je istakao, bilo pripremljeno mnogo ranije, i da je zbog toga policija bila u Skupštini grada Beograda.

Tanjug/Printscreen
 

"Policija je znala, jer jedino nasiljem mogu da zauzmu državne institucije", dodao je predsednik.

- Pitam šefa OEBSA i šefa delegacije ODIR u Beogradu, pitamo ih zašto ste to sakrili u javnosti. Što to krijete od međunarodne javnosti. Sve je bilo pripremljeno mnogo ranije. Šta mislite otkud policija u Skupštini grada? Zato što su znali da će nasiljem pokušati da je zauzmu. Sve su to znale naše služe. Zato ja javno pitam i čekam da mi kažu da nisu znali. Zaista sam ponosan na naše policajce. Ne zaboravite da je Ranko Panić ubijen kada nam nisi dozvolili da prošetamo. U Nemačkoj bi Boga ubili u njima - kazao je Vučić.

Na pitanje kako ocenjuje "Šolakovu kampanju", on je rekao da ta vrsta laži više ne prolazi.

- Oni mrze ljude koji drugačije misle. Tri sata su oni tukli policiju, lupali zgradu, a onda rekli da su to radili ubačeni elementi. A onda su shvatili da su to Aleksić i Zelenović - rekao je Vučić.

Dodao je i da nigde na svetu nema da predsednik stranke traži da se pusti pritvorenik.

- Gde predsednik stranke ima pravo da posećuje pritvorenika kada mu padne na pamet. Zna se kako se podnosi zahtev. S kim hoćete da pregovatate, sa tužiocem? Pa to je protivzakonito, sa sudijama - to je nedozvoljeno, o čemu vi pričate. A najsmešnije od svega je, kada se okupe, viču nekome lopovi - rekao je Vučić.

Podsetimo, nasilnici okupljeni oko Đilasove liste "Srbija protiv nasilja" izašli su na ulice u nedelju, 24. decembra, kako bi protestvoali zbog izbornih rezultata od 17. decembra, a kojima je opozicija izgubila mogućnost da dođe na vlast.

Članovi NATO opozicije pokušali su nasilno da uđu u Skupštinu grada Beograda - motkama su polomili  vrata i stakla ove državne institucije, a hteli su da bace i dinamit!

U ovom nasilnom protestu uhapšeno je 35 siledžija i povređeno je nekoliko policajaca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike