Sada je zvanično: Ruski mediji objavili - Iza demonstranata stoji Zapad, Vučića ucenjuju zbog Kosova i Rusije!

25.12.2023

21:08

0

Prema rečima ambasadora, predsednik Srbije je izneo nepobitne činjenice koje dokazuju "mešanje Zapada" u neredima u glavnom gradu Srbije

Sada je zvanično: Ruski mediji objavili - Iza demonstranata stoji Zapad, Vučića ucenjuju zbog Kosova i Rusije!
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić/Sava Radovanović

Ko stoji iza masovnih nereda u Srbiji i da li se Beograd kažnjava zbog prijateljstva sa Rusijom, stoji u naslovu ruskog medija "Kosmopoljskaja pravda".

 

Naime kako piše pomenuti list, Beograd je doživeo nekoliko sati noćne more, a srpski predsednik se narednog dana video sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Haračenkom.

 

Prema rečima ambasadora, predsednik Srbije je izneo nepobitne činjenice koje dokazuju "mešanje Zapada" u neredima u glavnom gradu Srbije. Koji su ciljevi Majdana u Srbiji, ko stoji iza njih i kako događaji mogu da se razvijaju, za "Kosmopoljskaja pravda" govorila je doktor istorijskih nauka, saradnik Instituta RAN Elena Guskova.

- Iza demonstranata stoji Zapad, političke snage kojima se ne sviđa situacija. Srbija je orijentisana ka Evropi, teži ka EU, ali ne ispunjava u potpunosti sve zahteve Brisela. Glavna stvar - Beograd ne priznaje nezavisnost Kosova i ne uvodi sankcije Rusiji i ključan je problem u očima Zapada - objašnjava ona.  

Dodaje i da je lista "Srbija protiv nasilja" parlament zamenila ulicom.

Printscreen
 

- Prozapadni pokret „Srbija protiv nasilja“, koji je nastao tek u maju, dobio je dovoljan broj glasova na ovim izborima, ali oni ne žele da brane uverenja u parlamentu, već su odmah izašli na ulice.

Kaže i da Zapad želi da izvrši veliki pritisak na vlast i da predsedniku Vučiću daju ultimatum.

- Oni postavljaju jasan ultimatum: Ne ispuniš li zahteve Zapada, odbacujemo te. Zato je i Vučić ovu akciju nazvao "Majdanom". 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike