Slomljena stakla, baklje i dinamit: "Srbija protiv nasilja" sinoć je izvršila nasilje protiv Srbije

25.12.2023

08:00

0

Skoro šest sati trajalo je ludilo NATO opozicije u centru Beograda

Slomljena stakla, baklje i dinamit: "Srbija protiv nasilja" sinoć je izvršila nasilje protiv Srbije
Protest NATO opozicije - Copyright 24sedam/Goran Sivački/ATA Images/Antonio Ahel/Tanjug/Vladimir Sporčić

Sinoć je NATO opozicija i zajedno sa demonstrantima pokušala da nasilno uđe u Skupštinu grada Beograda.

Vođe liste "Srbija protiv nasilja" nedelju dana su pozivali na okupljanje i nasilje ispred zgrade RIK-a, a sinoć je došlo do potpune eskalacije!

Okupljenima se na improvizovanoj bini prvi obratio Srđan Milivojević, a zatim i Aleksandar Jovanović Ćuta koji je okupljene pozvao da naprave prsten oko Skuštine Grada , uz reči da će da ta zgrada  biti "oslobođena".

Tvrdili su da će ući u Skupštinu i odatle se obratiti svojim pristalicama sa balkona. 

Zvaničnici zgroženi nasiljem

Nakon pokušaja prozapadne opozicije da nasilno upadne u Skupštinu grada, oglasili su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane i podpredsednik Vlade Miloš Vučević...

Ministarka pravde Maja Popović istakla je da je država jača od nasilnih grupa i viši javni tužilac Nenad Stefanović rekao da nasilje neće biti tolerisano.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić ogolio je namere opozicije rekavši da je od imena liste "Srbija protiv nasilja" ostalo samo golo nasilje.

Oglasio se i  Aleksandar Šapić, Aleksandar Vulin, Đorđe Milićević, Branimir Nestorović...

Pozvali na nasilje, pa se sakrili

Naime, prvo je jedan od nosilaca ove liste Miroslav Aleksić otvoreno pozvao okupljene da zauzmu zgradu Skupštine grada zbog navodne krađe izbora u Beogradu!

Nakon što je nahuškao protestante da agresivno uđu i pritom oštete zgradu, on se povukao i posmatrao dešavanja sa bezbedne udaljenosti, sakriven iza svog obezbeđenja.

Sakrio se i Aleksandar Jovanović Ćuta koji je nešto kasnije u izjavi za tajkunsku N1 rekao da je u pitanju miran protest!

- Ovde nema nikakvog nasilja. Ovo je miran protest. Ja samo želim da uđem u Skupštinu za koju me narod izabrao na izborima. Pozivam sve pristalice da ostanu ovde - rekao je Ćuta.

Možda je ovaj postupak dovoljan da pokaže licemerje nasilnika koji se već mesecima trude da sruše legalno i legitimno izabranu vlast i ugroze bezbednost Srbije, a sve pod parolom da se protiv nasilja bore.

Ipak, ovo je bio samo početak haosa jer je rulja počela da divlja. Razbili su staklo na vratima Skupštine grada i pokušali da uđu unutra.

 

Srđan Milivojević je ponosno obavestio okupljenima da su polomili vrata, a Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda vikao je "Hoću da uđem u svoju kancelariju!".

24sedam/Goran Sivački
 

Čovek koji je želeo da bude na čelu grada Beograda aktivno je učestvovao u uništavanju institucije u čiju je fotelju silno želeo da uđe.

Međutim, ipak je za tajkunsku N1 televiziju rekao da su NATO opozicionari pokušali da normalno uđu u zgradu, ali su pripadnici žandarmerije razbili staklo koje je padalo na njih.

Iako je kamera sve zabeležila, nisu odustali od sramnih laži i optužbi.

Nasilnici su motkama razbijali vrata, pa pokušali i da ubace dinamit i tražili da se u Skupštinu ubaci suzavac!

Pretili "Olujom"

Ludilo je eksaliralo izjavom nekrunisanog voditelja protesta pod parolom "Srbija protiv nasilja" Smiljana Banjca koji je izneo jezive pretnje prilikom svog govora.

On je zapretio da će nas ponovo zadesiti Oluja! Vrlo eksplicitno je istakao da će politički protivnici, ukoliko im se ne ispune besmisleni zahtevi za poništavanjem izbora koje su ubedljivo izgubili, "slušati oluju".

Ovim rečima svojim političkim protivnicima zapretio je novom "Olujom", koja je najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata kada je iz Republike Srpske Krajine proterano 250.000 Srba, a oko 3.000 njih pobijeno!

"Odbranićemo volju građana"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon nasilnog pokušaja upada u Gradsku skupštinu i pozvao građane da ne brinu jer je Srbija dovoljno jaka i snažna.

Nakon toga, sazvao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost nakon koje je poručio da će svi koji misle da imaju pravo biti privedeni.

Printscreen RTVPink
 

Do fotelja nasiljem umesto izborima

Još jedan bizaran detalj sa sinoćnjeg protesta bio je i Ćutin komentar da je on samo hteo da kao narodni poslanik uđe u ovu zgradu, što je potpuna glupost!

Naime, on niti je gradski odbornik, niti je bio kandidat za ovu funkciju, a u zgradi u koju je nasilno hteo da upadne nije uopšte sala za sednice Skupštine grada, već samo kabinet gradonačelnika.

Gradska izborna komisija se nalazi u Ulici kraljice Marije, a ne u Starom dvoru. 

Na protestu nasilnika se bila je i Biljana Stojković iz koalicije MORAMO. U pitanju je žena koja se zalaže za gašenje Republike Srpske, kojoj je Republika Srpska genocidna tvorevina... Ona je za N1 istakla:

- Naš plan je bio da uđemo unutra, to je naša institucija, i građani to žele!

Printscreen N1
 

Plan da se nasilno uzme vlast odavno je prioritet NATO opozicije, što se sinoć i pokazalo. 

Među divljacima koji su lomili državnu imovinu bio je i Slobodan Mijajlović, zvani Četkan, iz Blaca koji je od ranije poznat policiji u Blacu kao nasilnik i siledžija.

Takvi su sinoć "branili izbornu volju građana" u ime onih koji su izgubili na regularnim izborima koje su sami tražili!

 
 

Policija privela 35 nasilnika

MUP je u saradnji sa Višim tužilaštvom krenuo u akciju hapšenja svih onih koji su izazvali nerede i pokušali da nasilno upadnu u Skupštinu grada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost kazao da je uhapšeno 35 siledžija.

- Imamo za sada dvojiu teško povređenih policajaca. Gađali su ih kameniama, kockama koje bukvalno mogu da ubiju čoveka. Ovaj akt je bio palniran. Mi smo obaveštavali javnost. Večeras je pokušano nasilno zauzimanje institucija. Do sada je uhapšeno više od 35 siledžija i nasilnika i nastavlja se hapšenje. Ta akcija neće stati. Sva lica će do jutra biti pohapšena. Gde god da se skrivaju neće moći da se sakriju. Kao što nećete moći da uništite izbornu volju naroda - rekao je predsednik.

Oko 23.30 demonstranti isu se razišli i za sobom ostavili ruiniranu državnu imovinu.

Slomljena stakla, baklje i dinamit najbolje oslikavaju licemerje plaćeničke opozicije - "Srbija protiv nasilja" sinoć je izvršila nasilje protiv Srbije.

24sedam/Goran Sivački
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike