Vučević čestitao Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (FOTO)

24.12.2023

09:59

0

Na današnji dan pre punih 111 godina vojvoda Radomir Putnik doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu - naveo je ministar

Vučević čestitao Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (FOTO)
Miloš Vučević - Copyright Instagram printscreen/milosvucevic

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević danas je svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitao 24. decembar - Dan tog vida Vojske Srbije.

- Na današnji dan pre punih 111 godina vojvoda Radomir Putnik doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu. Naredne godine Srbija se svrstala među prvih pet zemalja u svetu koje su upotrebile vazduhoplove u borbenim dejstvima - naveo je ministar odbrane.

Kako je istakao, podvig koji je tada učinjen vremenom je nadograđivan i osavremenjivan u skladu sa novim izazovima i tehničkim dostignućima koje svako vreme sa sobom nosi.

- Zahvaljujući zahtevnoj i visoko profesionalnoj obuci, kao i činjenici da se za pripadnike vašeg vida strogom selekcijom kadra biraju samo najbolji i najspremniji, ponosno možemo reći da jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane spadaju u elitne jedinice Vojske Srbije - kazao je Vučević.

U godini za nama, naglasio je on, u potpunosti ste ispunili zadatke kontrole i zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije kao i zaštite bezbednosti građana i materijalnih dobara.

- Čestitam vam praznik, duboko uveren da će se i u godinama pred nama nastaviti sa modernizacijom jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane kako bi one bile još bolje i snažnije, a bezbednost građana naše zemlje osigurana - naveo je ministar Vučević u čestitci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike