Miloš Vučević se izvinio našim građanima sa KiM i iz Republike Srpske: "Imaju pravo da glasaju, presedan je da se vređa srpski narod"

19.12.2023

11:43

0

"Vi ste uvek dobrodošli, vi ste neotuđivi", poručio je ministar Vučević

Miloš Vučević se izvinio našim građanima sa KiM i iz Republike Srpske: "Imaju pravo da glasaju, presedan je da se vređa srpski narod"
Miloš Vučević - Copyright Foto: Printscreen/Instagram/milosvucevic

Lider Srpske napredne stranke i ministar odbrane Miloš Vučević govorio je o izbornom pravu Srba sa KiM i iz Republike Srpke na Prvoj televiziji i ovim putem se javno izvinio svima onima kojima su upućene teške reči i naglasio da su uvek dobrodošli.

Vi ste uvek dobrodošli, vi ste neotuđivi

- Mi u SNS-u se ne stidimo Aleksandra Vučića, mi se ne stidimo da kažemo da smo jedan tim. Ja sam mahom završavao svoje govore na mitinzima da smo jedna lista, jedna država. Mi smo verovali u to, nismo pravili zabunu kod građana, on je deo ove politike. Nikoga nismo krili. Ko nas se zna ko je nosiolac liste, a ko je prvi na listi, a ne kao na nekim listama da su ga krili u petom redu. Nastavićemo s istim ciljem da Srbija bude još jača, da se stara o Srbima gde god da žive - istakao je Vučević i dodao:

- Dve poruke imam - želim da se izvinim Srbima s KiM i iz Republike Srpske, na uvrede koje su ima neki ljudi, autošovinisti, izrekli na društvenim mrežama. Vi ste uvek dobrodošli, vi ste neotuđivi. Oni imaju pravo da glasaju, govorim o građanima KiM nesporno, a oni koji imaju vojno državljanstvo iz Republike Srpske imaju pravo da glasaju i to je dozvoljeno zakonom koji su doneli oni koji sada kritikuju. To je presedan nad presedanima da neko vređa sopstveni narod. To je užasavajuće. Čestitam svim građanima Srbije koji danas slave Svetog Nikolu - rekao je Vučević.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike