Premijerka Brnabić se vanredno obratila: Đilasova opozicija pokušava da sruši ustavni poredak Republike Srbije

22.12.2023

18:12

0

Premijerka se obratila građanima vanredno nakon svih dešavanja koje je već najavila, a iza kojih stoji NATO opozicija

Premijerka Brnabić se vanredno obratila: Đilasova opozicija pokušava da sruši ustavni poredak Republike Srbije
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Premijerka Ana Brnabić obratila se javnosti na vanrednoj konferenciji za medije.

- Htela sam da se obratim posle konferencije CRTE. Čuli smo nagađanja, poluinformacije, anonimne dojave i sve to onako lepo spakovano za jedan politički kontekst koji tera vodu na nihovu vodenicu. Tako je bilo i u predizbornoj kampanji, istim tim manirom su nastavili i posle izbora. To je jedno brutalno navijačko ponašanje, i ništa dalje od toga - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je primorana da reaguje.

- Ono što smo videli, i ono što gledamo od ponedeljka kada su se ovi iz Đilasove opozicije opasuljili, kada im je proradio softver, pa su shvatili da su izgubili pa su krenuli da prave haos, a nikako pre toga. Moram da reagujem, zato što sve to što smo videli nema nikakve veze za SNS i listama "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" ovo je direktan pokušaj rušenja ustavnog poretka Republike Srbije - objasnila je i dodala:

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Ništa nije upisano u žalbu, u prigovor. Izgleda da je važno da se obaveste neki strani entri moći, pa da oni reaguju, a da prijavite institucijama vaše zemlje, to ništa, a?  Odjednom je nestala priča o 40.000 glasaa iz RS koje smo navodno dovodili da glasaju, sada kažu nije to problem, sada su problem unutrašnje migracije. Pa čekajte ljudi, četiri dana vodite najprljaviju kampanju protiv građna RS.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Od ponedeljka još nismo čuli priču o internim migracijama. Sada kada su videli da nema nikakvog smisla, pa su videli crno na belo sve podatke, odmah su se prebacili na drugu priču. Pa kada isfuraju tu priču, imaćemo verovatno treću priču. Sada očekujem da će javno  da upute izvinjenje našem narodu u Republici Srpskoj koji imaju legitimno pravo glasa. Nazivali ste ih bednicima, jadniima, fašistima, stokom, evo da čujemo jedno izvinjenje, toliko su zaslužili.

Premijerka je objasnila, da su oni svojim pres konferencijama dokazali da ne postoji sumnja oko parlamentarnih izbora.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Dakle, na parlamentarnim izborima nema nikakvih mahinacija, i to su priznali  ovom temom internih migracija. Sada se prebacuju na beogradske izbore. Analiza retkih imena je nešto pokazala, malo ko je razumeo i šta je to analiza retkih imena. Taj fazon šibicarenja nikada neće proći u Srbiji, Možete da radite analizu retkih ali i čestih imena, možete da radite i analizu lepih i ružnih imena, ali jedino što ne možete da menjate jeste birački spisak. On pokazuje da se od tog aprila 2022. godine do decembra 2023. godine broj birača u Beogradu povećao za mizernih 0,8 procenata. Kakvu god analizu da radite to je tako.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Dakle, sve u svemu, poštovani građani Srbije, ovo je samo jedan pokušaj njihove prevare. Evo za kraj male ponude. Pošto Borko Stefanović i Dragan Đilas kažu da Makron nije čestitao predsedniku Vučiću, evo ovako. Ako kažemo da Makron nije čestitao Vučiću, predsednik Vučić i ja se više nikada nigde baviti politikom. Ali ako je Makron čestitao Vučiću, onda Borko Stefanović i Dragan Đilas treba da izađu i da kažu da su najveći lažovi i da se više ne bave politikom.

Brnabić je istakla da niko ne može da ima dva prebivališta.

- Ne može niko da ima dva prebivališta. Da vam kažem, kao neko ko je šest godina živeo u inostranstvu, ja sam imala prebivalište u Beogradu i dolazila sam i glasala. Što, ja kada odem na studije u Veliku Britaniju više nemam prava glasa? Svako ko ima prebivalište u Republici Srbiji po ustavu i zakonu imaju pravo da glasaju. Dakle, to je pitanje ustava i zakona.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Premijerka je dr Branimiru Nestoroviću čestitala na izbornom uspehu.

- Čestitam Nestoroviću na izbornom uspehu, svaka čast. Što se tiče Kurtija, čovek se dodatno ohrabrio time što 5 dana u Beogradu ne stižemo da pričamo o tome koliko dodatno maltretira Srbe na Kosmetu, pa ni o tome kako je trenutno ugrožena SPC, jer se bavimo brojem birača, da li ih je 50 hiljada, 40 hiljada ili nula, a nema prigovora ni žalbe. Od svih protesta ispred RIK-a, štrajkova glađu, broj žalbi je nakon ovih izbora značajno manji nego na onim izborima u aprilu 2022. godine. To je ta insinuacija, "ja ću da kažem, pa ako prođe, prođe". Veruju da nećemo da proverimo svaki detalj, ali mi smo odgovorni prema ovoj državi. Institucije moraju da odgovore na svaku nepravilnost, ali prekinite to da zloupotrebljavate, i da kukate po svetu protiv Srbije. Što je dosta, dosta je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike