Džabe Kurtiju ovo opstruiranje, mi ćemo da glasamo! Srbi iz Severne Mitrovice idu u Rašku na izbore

17.12.2023

07:43

0

Julija Vrzić, građanka Severne Mitrovice, kaže za Kosovo online da zbog zabrane prištinskih vlasti da biračko pravo ostvari tamo gde je rođena, mora da glasa u Raškoj

Džabe Kurtiju ovo opstruiranje, mi ćemo da glasamo! Srbi iz Severne Mitrovice idu u Rašku na izbore
Copyright Kosovo onlajn

Iz Severne Mitrovice jutros je krenulo prvih 10 autobusa, dok se u toku dana očekuje da će do Raške krenuti još 40 autobusa kako bi građani danas mogli da ostvare svoje biračko pravo

Julija Vrzić, građanka Severne Mitrovice, kaže za Kosovo online da zbog zabrane prištinskih vlasti da biračko pravo ostvari tamo gde je rođena, mora da glasa u Raškoj, ali da je to neće sprečiti da ostvari svoje biračko pravo.

- Ovde sam rođena i ceo zivot sam ovde provela sa porodicom. Sada kad treba da idemo za Rašku ali kada je u pitanju naša Srbija nije ništa teško. Tako da, džabe Kurtiju ovo opstruiranje, to je što je - poručila je ona.

Na parlamentarnim izborima u Srbiji pravo glasa ima oko 100.000 građana sa Kosova i Metohije, koji, u zavisnosti od okruga u kom žive, glasaju u Kuršumliji, Vranju, Raški i Tutinu.

Stanovnici centralnog Kosova i Metohije glasaju u Kuršumiliji, odnosno u obližnjoj Rači, građani Kosovskog Pomoravlja u Vranju, dok će građani sa severa Kosova i Metohije glasati u Raški i Tutinu.

Priština nije dozvolila Srbima da glasaju na KiM, tako da će oni glasati u centralnoj Srbiji.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike