Moćna poruka predsednika Vučića u Novom Sadu: "Srbija će čuvati svoju nezavisnu, slobodarsku politiku, biće država u pravom smislu te reči"

13.12.2023

16:03

0

Predizborni skup liste „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ održava se u JP Sportski i poslovni centar Vojvodina

Moćna poruka predsednika Vučića u Novom Sadu: "Srbija će čuvati svoju nezavisnu, slobodarsku politiku, biće država u pravom smislu te reči"
Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Lista „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ održala je predizborni skup u Novom Sadu, u JP Sportski i poslovni centar Vojvodina.

Prethodno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Orden prvog stepena Slovačke Evangeličke crkve za izuzetne dosadašnje zasluge i podršku slovačkoj crkvi i narodu.

16.37 - Vučić: "Izbori u našoj zemlji nisu šala, nikad nije bilo važnije i ozbiljnije"

U krcatom "Spensu" okupljeni su skandirali i aplaudirali kada se za govornicom pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ono što se zbiva za četiri dana, izbori u našoj zemlji nisu šala, naprotiv, nikad nije bilo važnije i ozbiljnije i nikad nam nije bila potrebna veća odgovornost. To govorim sa svim saznanjima kakvi nas pritisci i problemi očekuju što čuvamo ono što je naše i što je pripadalo našoj zemlji i što će joj pripadati - rekao je predsednik i dodao:

Tanjug/Printscreen
 

- Oni nemaju svoju politiku. Imaju 20 različitih stavova o istim pitanjima. To je mnogo veća opasnost nego što možete i da pomislite.

Kaže da po ceo dan teče kampanja protiv Nikole Jokića i Nikole Kolje Pejakovića.

- Kao da nešto mogu da urade ljudima koji imaju svoje dostojanstvo, svoj ponos, lični autoritet, svoje znanje. Kao da igraju bolje košarku od Nikole Jokića - rekao je Vučić.

- Radostan sam što vidim mnogo mladih i što ste veseli, slavite pobedu - rekao je Vučić u prepunoj hali Spens, dok su okupljeni uzvikivali "Aco, Srbine".

- Ako mi dozvolite, ta politika koju ova zemlja mora da vodi, ona mora da bude jasna, nedvosmislena i usmerena ka napretku. Ne sme da bude politika mržnje usmerena prema onima koji drugačije misle.

Tanjug/Printscreen
 

- I Lazar i Janko su mogli da vide koliko je na ovoj političkoj strani, kako je moralno biti na ovoj strani, jer ono što su ti ljudi prošli samo jer su podržali našu politiku, to u normalnoj zemlji ne postoji. Posebno su na zub uhvatili dvojicu Nikola, Jokića i Pejakovića i ceo dan vode kampanju protiv njih. Kao da igraju bolje košarku od Jokića, kao da su oni to uradili, jer u sve se oni razumeju, kao da su oni vodili državu, a nisu. Godine 2012. smo sve izgubili, 2008. su doneli odluku o proglašenju nezavisnosti, jer ste imali predsednika koji se svađao sa premijerom i ni jednu normalnu i racionalnu odluku nisu mogli da donesu. Ja se zato ovoliko angažujem. Ja znam da Srbija ne može da uspe i ide napred ukoliko ne pobedi lista "Srbija ne sme da stane". Nećemo moći da radimo i gradimo ništa - rekao je Vučić.

- Vidite, kada govorimo o nekim rezultatima, jesmo li mi i stariji i mlađi sanjali o tome da uopšte koristimo voz između Beograda, Subotice, Novog Sada, skoro nismo. Zaboravili smo da imamo voz, skoro ga niko koristio nije. Jesmo li sanjali da ćemo da imamo fruškogorski koridor, jesmo li sanjali? Sada kređemo u izgradnju banatskog koridora, od Beograda do Zrenjanina. Krenuli smo da gradimo i izgradićemo. Samo u Novom Sadu mislim da smo 9 fabrika otvorili. Ima mesta gde nisam zadovoljan i znam koliko dugujemo Somboru i Kikindi i Vršcu i mnogim manjim mestima, od Sečnja do Apatina. Ali, ja kad ovo kažem, kažem jer znam da možemo više i bolje i moraćemo to da uradimo još snažnije - naglasio je Vučić.

- Ima jedna stvar koju sam svima i sebi zamerao, kada gledate i ovako bih mogao da pričam o tim velikim stvarima, kliničkim centrima, bolnicama, Subotica, Kikinda gde u potpunosti rekonstruišemo tu bolnicu, ali nešto što smo propuštali to je da pokažemo veću brigu za prosečnog čoveka, da primamo ljude, razgovaramo sa njima. Ne možemo uvek svakome da pomognemo, ali možemo svakoga da saslušamo i čujemo. Ne mogu da podnesem kad neki funkcioneri samo "tašna, mašna" e takve ćete da promenite na ovim izborima.

Tanjug/Printscreen
 

- Ko su oni koji nam danas govore da su sveci, anđeli, da će da spasu Srbiju? Oni koji su zakatančili Srbiju? Razorili celu zemlju, isponižavali nas, svuda se izvinjavali a da ni sami ne znaju zašto, stidili se srpskih heroja? E ti bi danas da ponovo unište Srbiju. Vi mislite da mi preterujemo, ni dan im ne bi bio potreban. Kaže Jovanović oko KiM "poznat je naš stav oko KiM, ali nije to tema večeras, skupili smo se da vidimo kako da srušimo Vučića" drugi kaže "nije to tema, mi smo se skupili da srušimo Vučića", a onda se javi Obradović i kaže "e ne mrze oni ni Vučića upola koliko i ja". Jedino što znaju to je koga mrze.

- Mrze oni i ništa neće moći da ponude narodu sem te mržnje, a ja tražim od vas ubedljivu pobedu zato što je to dobro i važno za budućnost Srbije.

- Veliko povećanje penzija, 14,8 odsto idemo početkom januara, ali će penzije da prate plate. Penzoneri su razjmeli sve i uvek podržavali svoju državu. Posebno hvala ženama za ljubav i podršku jer žena je stub ove države, kad žena stane sve staje, a naše žene i naša Srbija neće da stanu. Prosečne plate će biti 1.400 evra, penzije 650 evra do kraja mandata sledeće vlade, Srbija će biti država u pravom smislu te reči, a ne neko ko ispunjava tuđe naloge.

16.30 - Vučević: "Srbija se u nedelju pita - da li glasa za Aleksandra Vučića ili za Đilasa!

Hala "Spens" srdačno je pozdravila aplauzom Miloša Vučevića, predsednika SNS-a i bivšeg gradonačelika Novog Sada.

On je rekao da nas očekuju sudbonosni izbori za četiri dana.

- Sve maske su pale, sve je jasno. Sa jedne strane narodna lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" protiv svih drugih. Bez obzira na to da li su žute, zelene, ljubičaste, svejedno je, sve imaju istog gazdu, Dragana Đilasa.

Tanjug/Printscreen
 

Rekao je i da se Srbija u nedelju pita -  da li da glasa za Aleksandra Vučića ili za Đilasa!

- Nema četiri. nema pet. Ili glasate da nastavimo da gradimo i jačamo Srbiju, da nam se više dece rađa, da imamo bolju i snažniju vojsku, ili hoćete da se vratimo u period 2012. godine kada smo gubili fabrike, radna mesta, Crnu Goru, kad su krenuli da nam otimaju KiM, kad smo bili poraženi, poniženi, to su godine koje su nam pojeli skakavci. Samo je njima bilo bolje, a svima drugima bilo gore - rekao je Vučević.

- Sećate li se kad su glasali iz podruma, ukrali čitav bulevar, ukrali dom za decu sa posebnim potrebana, ukrali centralnu kuhinju iz obdaništa. Danas nam oni kažu da su za Srbiju protiv nasilja, oni koji su opljačkali državu, obespravili narod i samo je njima bilo dobro. Hoćete Srbiju koja se stidi sebe, odriče porekla i svoje budućnosti? Svi na izbore, jedan broj, jedna država, jedna lista, jedna ljubav, jedna država, podrška listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" - poručio je Miloš Vučević.

16.23 - Lazar Ristovski: "Srbija nije samo Beograd!"

Poznati glumac Lazar Ristovski istakao je da je on rođen u Novom Sadu!

Završio je, kako je rekao, Učiteljsku školu u Novom Sadu odakle je i Nikola Jokić, slavni košarkaš.

"Spensom" se orilo "Nikola, Nikola", u čast velikom srpskom košarkašu koji je podržao listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

- Rođen sam na vojvođanskoj zemlji, a mi Vojvođani smo bili otvorenog uma i raširenih ruku za sve, budimo i sad takvi. Raširimo ruke i otvorimo srce Srbije za budućnost - rekao je i ukazao na to da mnogi glumci ne smeju javno da pokažu da podržavaju SNS i predsednika Vučića, ali da će sigurno glasati za ovu listu u nedelju.

Foto: Tanjug/Printscreen
 

- Došlo je zadnje vreme kad su salonske glumice počele da se razumeju u traktore i poljoprivredu, Srbija nije samo Beograd! Srbija je velika i jaka onoliko koliko je mi budemo voleli - istakao je i dodao:

- Napadaju i mene, ali ja ih se ne bojim. Iza mene stoji moje delo. Iza sebe imam 80 i više filmova, serija, nagrade na svetskim festivalima na koje su oni dolazili samo kao turisti. Mi ne delimo ljude na elitu i seljake, već na ljude i neljude.

- Mi nismo ljuti i namrgođeno, mi ne mrzimo, ja praštam svim neistomišljenicima koji me napadaju. Voditi državu je mnogo ozbiljnija stvar. Nećemo valjda da pustimo da nam sutra Marinika bude predsednik. To što oni danas obećavaju to nema ko da ispuni jer oni već 17. uveče više ne postoje. Da oni pobede oni bi se nama najsurovije osvetili, a mi njima nećemo. Ja verujem u ono što predsednik Vučić radi i zato ga već godinama podržavam i podržavaću ga i ubuduće jer verujem da radi najbolje za našu Srbiju.

- Srbija je ozbiljna država, a na njenom čelu je ozbiljan čovek. Zahvaljujući Vučiću, Srbija ide napred. Srbija neće stati, živela Srbija! - rekao je Ristovski.

16.13 - Prisutnima se obratio Janko Tipsarević

Proslavljeni teniser Janko Tipsarević obratio se okupljenima i rekao da je njegova konekcija sa Novim Sadom veoma važna.

- Za reprezentaciju Srbije sam nebrojeno puta igrao upravo u ovom gradu i branio boje naše zastave. Pored toga, neki od mojih najvažnijih životnih prijatelja je iz ovog grada, a moju živ saputnicu sam upoznao u ovom gradu.

On je istakao da je najbolja stvar u njegovom životu rođenje njegove ćerke koja je rođena u ovom gradu.

Foto: Tanjug/Printscreen
 

- Svedok sam promena nezamislivih razmera u sportu - rekao je on.

16.08 - Golubović: "Želimo suverenu i nezavisnu Srbiju u kojoj Vojvodina predstavlja njen neotuđivi deo"

Prva na listi "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane Dušanka Golubović kazala je važno setiti se da je 2012. Vojvodina bila upropaštene idnustrije, uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta, zapuštenih puteva i pruga.

- Želimo suverenu i nezavisnu Srbiju u kojoj Vojvodina predstavlja njen neotuđivi deo - kazala je ona.

16.00 - Počeo predizborni skup 

Muški kamerni hor izveo je himnu Srbije "Bože Pravde".

Tanjug
 

 

15.30 - Pun "Spens"

Sportska hala "Spens" je već puna, a hiljade ljudi je ispred.

Tribine su pune, zastave se vijore, a sa tribina se čuje skandiranje "Srbija, Srbija!". 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike