Imenovani članovi biračkih odbora za inostranstvo i u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija

06.12.2023

21:51

0

RIK je ranije saopštio da će se zbog razlike u vremenskim zonama u Kanadi, Portugalu, SAD i u Ujedinjenom Kraljevstvu glasati dan ranije, 16. decembra

Imenovani članovi biračkih odbora za inostranstvo i u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija
Ilustracija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Republička izborna komisija (RIK) donela je večeras rešenje o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu u inostranstvu, kao i u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević naveo je da će se u inostranstvu glasati na 81 mestu u 35 država, dok će unutar zavoda biti 29 biračkih mesta. RIK je, kako je naglasio, bio u obavezi da do 6. decembar imenuje članove biračkih odbora u stalnom sastavu u inostranstvu i u zavodima.

Članovi RIK-a večeras su retroaktivno usvojili zapisnike sa sednica RIK od 16. do zaključno 27, koja je održana 26. novembra. RIK je, između ostalog, utvrdio i naknadu za rad na izborima zakazanim za 17. decembra na mestima na kojima glasaju birači sa AP KiM, a to pravo, kako je dodao Dimitrijević, ostvaruju na osnovu evidencije o prisustvu na biračkom mestu.

Komisija je između ostalog utvrdila i naknadu za nabavku materijala i prevoz izbornog materijala za upravu Grada Vranja, Raške, Tutina i Kuršumlije.

Članovi RIK-a utvrdili su i naknadu i za trenere biračkih odbora.

RIK je ranije saopštio da će se zbog razlike u vremenskim zonama u Kanadi, Portugalu, SAD i u Ujedinjenom Kraljevstvu glasati dan ranije, 16. decembra, od 7.00 do 20.00, dok će na svim ostalim biračkim mestima biti 17. decembra u istom periodu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike