Rani radovi zavetnice: Ovako se Mica zavodnica tukla oko dečka, čupala kosu koleginici, a zbog tog ljubavnog trougla i najurena iz radikala!

01.12.2023

11:59

0

Milica Zavetnica je uspela da iz takve partije bude izbačena upravo zbog - skandala! Preciznije, zbog ljubavnog trougla i tuče sa partijskom koleginicom oko njenog budućeg muža

Rani radovi zavetnice: Ovako se Mica zavodnica tukla oko dečka, čupala kosu koleginici, a zbog tog ljubavnog trougla i najurena iz radikala!
Tan2022-2-23_115240234_0 - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

Milica Đurđević Stamenkovski, nominalna predsednica pokreta "Zavetnici" čiji je pravi lider zapravo njen muž Stefan Stamenkovski, ima živopisne političke početke kao mlada aktivistkinja Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Iako je SRS poznata po brojnim skandalima, Milica Zavetnica je uspela da iz takve partije bude izbačena upravo zbog - skandala! Preciznije, zbog ljubavnog trougla i tuče sa partijskom koleginicom oko njenog budućeg muža. 

U ceo skandal je upućen Nemanja Šarović, tada visoki funkcioner SRS, a sada predsednik pokreta "Ljubav, vera, nada". 

Šarović: Nisam hteo da utvrđujem ko je koga više čupao za kosu

U to vreme bio je predsednik beogradskog odbora SRS. Po službenoj dužnost pripala mu je nezahvalna uloga mirotvorca između Milice Đurđević i njene radikalske koleginice. 

- Stefan Stamenkovski bio je predsednik omladine (SRS), a Milica je bila predsednik omladine za Grocku. A bila je tu i druga devojka koja je bila tu predsednik mesnog odbora. Radi se o događaju u mesnom odboru Kaluđerica. Došlo je do toga da su se njih dve potukle. I onda su zakukali. Jedna je bila devojka od jednog isto našeg stranačkog aktiviste, druga je bila ta Stefanova - priča Šarović.  

- I onda su oni zakukali da ja rešavam tu spornu situaciju, da pokrećem disciplinske postupke. Tražio sam da se izjasne i jedni i drugi, da daju pisane izjave šta se desilo. I onda sam rekao da je za mene potpuno nenormalno da se dve devojke tuku i da ja neću da utvrđujem tu ko je koga više čupao za kosu ili ko zna šta radio, nego sam jednostavno rekao da one obe, što se mene tiče, da više tu nemaju mesta i da moraju obe da podnesu ostavku. I tako se to i završio. Onda su oni valjda nezadovoljni time što su videli da tu nemaju prolaz i da više ne mogu da napreduju, otišli dalje - rekao je Šarović.

Šešelj: Šarović je bio rigidan, ja bih njih dve pomirio

Priča o incidentu prešla je granice Srbije i stigla i do lidera SRS Vojislava Šešelja, koji je u to vreme bio u Hagu.  

Antonio Ahel/ATA Images
 

- Čuo sam šta se desilo. Izbila je svađa oko nekog momka i one su se potukle, a Nemanja Šarović ih je, kako je bio rigidan, praktično isključio iz stranke. Ja ne bih bio tako rigidan, ja bih stavio jednu ispred druge i poravnao sve to - rekao je Šešelj.  

U ovom radikalskom skandalu očevidac tvrdi kako je Milica Đurđević "pukla kao bomba", a da se tuča i čupanje za kosu i dan danas prepričavaju. Ipak, isti sagovornik iz SRS koji je insistirao na anonimnosti tvrdi da Milica Đurđević nije izašla kao pobednik.

- Milica se potukla sa devojkom koja se kasnije i udala za momka oko kojeg je letelo perje. Milica je, da tako kažem, "izvisila". Pukla je velika bruka tada, kao što bi i sada. Šta to znači, da se tučeš sa bilo kim?! - prenosi "Blic" izjavu ovog neposrednog svedoka. 

Članica SRS od 2009. do 2012. godine

Milica Đurđević (Stamenkovski) se učlanila u SRS 31. maja 2009. godine, a  izbačena je 2012. godine.  

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Dok je bila pri SRS ona je nosila i majice sa likom Vojislava Šešelja, ali se posle incidenta u mesnom odboru više nije pojavljivala. 

Milica Đurđević Stamenkovski rođena je 1990. godine u Beogradu. Odrasla je, kako sama često ističe, u Kaluđerici. Završila je Prvu beogradsku gimnaziju, a potom diplomirala na Fakultetu političkih nauka.

Njen otac je bio dramski pisac, novinar i ratni reporter Rajko Đurđević koji je je 2012. godine učestvovao u osnivanju pokreta "Zavetnici". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike