24SEDAM RUMA: Irena Vujović - Počasna građanka Rume, Ključevi grada predati u znak priznanja

24.11.2023

14:24

0

Autor: 24sedam

Ministarka Vujović, ministarka zaštite životne sredine, istakla se izuzetnim doprinosom u unapređenju, razvoju i afirmaciji opštine, posebno u oblasti zaštite životne sredine

24SEDAM RUMA: Irena Vujović - Počasna građanka Rume, Ključevi grada predati u znak priznanja
Copyright Opština Ruma

Na današnji dan 24. novembra 1918. godine, Veliki narodni zbor u kući dr Žarka Miladinovića, narodnog tribuna, doneo je istorijsku odluku o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji. Ovaj datum se slavi kao Dan Opštine Ruma, značajan trenutak u istoriji ne samo Rume već i Srema i cele Srbije.

U Hramu Silaska Svetog Duha na apostole, održana je liturgija povodom slave Opštine Ruma, Svetog Stefana Dečanskog. Liturgiju je služio arhijerejski namesnik rumski protojerej stravrofor Sreten M. Lazarević, a prisustvovali su joj predstavnici lokalne samouprave i građani.

Opština Ruma
 

Nakon polaganja venaca na spomenik dr Žarka Miladinovića održana je ceremonija u Kulturnom centru "Brana Crnčević" na kojoj su, već tradicionalno, dodeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, a posebno je istaknut rad lokalne samouprave tokom protekle godine.

Ključevi grada predati ministarki Vujović

Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine, istakla se izuzetnim doprinosom u unapređenju, razvoju i afirmaciji opštine, posebno u oblasti zaštite životne sredine. Kao priznanje za njen neumoran rad, Ireni Vujović su uručeni ključevi grada, označavajući je počasnom građankom Opštine Ruma u 2023. godini.

Opština Ruma
 

- Neizmerno sam počastvovana ovom nagradom i želim da zahvalim svim žiteljima ne samo Rume, već i cele Vojvodine što su prepoznali problem i zajedno sa nama učestvovali u unapređenju kvaliteta života.

Opština Ruma
 

 

To je ono što ostavljamo budućim naraštajima – rekla je ministarka Vujović i istakla: Sa ulaganjem u zaštitu životne sredine ne sme da se stane, to je jedan od osnovnih parametara dobrog životnog standarda građana, a država Srbija teži da svojim ulaganjima i aktivnostima na terenu poboljša sve aspekte života njenih građana.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike