Nebojša Bakarec: Kurtijev ljubimac Miloš Francuz u Štrpcu

23.11.2023

07:11

0

Danas je 22.11.2023. godine, i upravo danas je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, konstatovala da je zbog neprihvatlјivih Kurtijevih uslova, nemoguće sprovesti glasanje na KiM, navodi Bakarec u svojoj kolumni

Nebojša Bakarec: Kurtijev ljubimac Miloš Francuz u Štrpcu
Bakarec - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

To je konstatovao i OEBS. Kurti traži, ni manje, ni više da Srbija potpiše priznanje lažne države Kosovo, pa da on dozvoli Srbima 17.12.2023. da glasaju na KiM, za izbore u Srbiji. Kurti, pored ostalog čini uslugu svim svojim saveznicima u Srbiji, i želi da umanji broj glasova za listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, zbog toga što 95% Srba na KiM, glasa za tu listu. Ovako će Srbi morati da idu izvan KiM, ako žele da učestvuju na srpskim izborima. Saveznici Kurtija su sve liste opozicionih stranaka, Đilasova i Marinikina, Dveri i Zavetnika, DSS Miloša Francuza itd. Kurti je odlučio da niko iz stranaka vlasti ne može ni da vrši kampanju na KiM. Niko iz stranaka vlasti. Stop za državu Srbiju, stop za OEBS. Fašista Kurti je dozvolio da opozicioni lideri mogu da dolaze na KiM i vode izbornu kampanju. Dužan im je. Đilas ga je toliko hvalio, kao i Jeremić. Stranka Miloša Francuza je pustila Kurtija na slobodu iz zatvora. Dveri i Zavetnici su organizovali snajperistu za Vučića. Cela opozicija je 2.2.2023. fizički napala predsednika Vučića u Skupštini i pokušala da ga linčuje. Uz to program Đilasove koalicije je priznanje lažne države Kosovo! Malo li je? Kurti je dužan srpskoj opoziciji, onoliko koliko je ružan. Mnogo!

Privatna arhiva
 

Na jugu Kosova i Metohije, oko 50 kilometara južno od Prištine, 105 km od Severne Mitrovice, na planini Šari, je srpska enklava Štrpce. Na granici sa Severnom Makedonijom. Ne može baš svako da ode tamo. Nije to sever KiM. Eto baš danas, kao slučajno, na dan kada je saopšteno da nema izbora na KiM, baš danas se francuski državljanin, Miloš Jovanović, volšebno obreo u Štrpcu! Kurtijev miljenik, vodi kampanju u Štrpcu. Kako vodi kampanju? Ovako. Na Šari su mnogo dobri jagnjići. U Štrpcu se najbolja jagnjetina jede u Motelu „Hill“ u centru Štrpca. E tamo je Miloš imao skup članstva i miting. Skupu za kafanskim stolom su prisustvovala sva trojica članova DSS koje Miloš ima u Štrpcu, plus Milošev vozač. Kažu da je jagnjetina bila savršena, i da je sve proteklo u savršenom redu. Miloš je od Kurtija dobio i policijsku pratnju, sa sve rotacijom, jer zaboga, došao je dragi gost, Mišel Žovanovik, jedan od ljudi koji su pustili Kurtija na slobodu, uz još 1800 terorista.

Privatna arhiva
 

Mnogi se čude kako je Miloš Jovanović ušao na KiM, kad predstavnici države Srbije to ne mogu! Evo baš danas je Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sa svojim timom, održao sastanak u Raški sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, sa kojima je razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini, kao i nephodnosti da sačuvamo mir i stabilnost zarad opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM. Sastanak je održan u Raški, zbog toga što je Petkoviću onemogućen ulaz na KiM, kao i svim ostalim predstavnicima države Srbije. Ovde vidite i razliku između SNS i DSS. Petar Petković ode u Rašku na sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM, da radi. Pri tome mu je Kurti onemogućio ulazak na KiM. Miloš Jovanović ode u Štrpce, uz Kurtijev amin i pratnju, da bi ždrao jagnjetinu, a za Srbe boli k... Miloša Francuza.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

Dakle, nema razloga da se svi čude kako je Miloš Francuz ušao na KiM. Prvo, Kurtijev je miljenik. Drugo, Miloš Jovanović je francuski državljanin, i ima francuski pasoš, koji je pokazao kosovskoj albanskoj Kurtijevoj policiji. Treće, Miloš Jovanović je čovek koji temeljno radi, pa je pozvao svog, francuskog ambasadora na KiM, da sredi da Miloš dobije i odgovarajuću pratnju. Pozvao je baš onog francuskog ambasadora koji je oskrnavio spomenik srpskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu, koji se nalazi na srpskom groblju u Prištini.

Zbog ovoga što je uradio i zbog svoje nepopularnosti među Srbima na KiM, Miloš Jovanović, francuski državljanin, će na izborima, od Srba sa Kosova i Metohije, dobiti glasove koji će moći da se izbroje prstima jedne ruke. Kako je sejao, tako će i žnjeti!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike