Nebojša Bakarec: Krivično delo Radomira Lazovića i Ćute Jovanovića - lažno predstavljanje na izbornim listama!

10.11.2023

15:09

0

Da li će povodom ova dva slučaja lažnog predstavljanja reagovati nadležni organi? Reagovali nadležni ili ne, javnost mora da reaguje i osudi to što se dve perjanice Đilasove liste, Radomir Lazović i Ćuta Jovanović, lažno predstavljaju i obmanjuju birače

Nebojša Bakarec: Krivično delo Radomira Lazovića i Ćute Jovanovića - lažno predstavljanje na izbornim listama!
Nebojša Bakarec - Copyright Privatna arhiva

Đilasova lista kandidata za izbore za poslanike Skupštine Srbije je potpuno trula i nekvalitetna.

Jedan od dokaza za to je činjenica da se dvojica lidera, dve stranke Đilasove koalicije, Radomir Lazović (Zeleno levi front) i Ćuta Jovanović (Ekološki ustanak) lažno predstavljaju u zvaničnim izbornim dokumentima. Đilasov nosilac liste za parlamentarne izbore, prvi na listi, Radomir Lazović (kopredsednik ZLF) se ponovo lažno predstavlja u zvaničnim izbornim dokumentima. Time je počinio krivično delo lažnog predstavljanja. Dvanaesti na listi Dragana Đilasa, Aleksandar Ćuta Jovanović (predsednik Ekološkog ustanka) se ponovo lažno predstavlja u zvaničnim izbornim dokumentima. Time je i on počinio krivično delo lažnog predstavljanja. Da stvar bude još gora ova dvojica ponavljaju krivično delo koje su počinili na prošlim izborima 2022. kada su se takođe lažno predstavljali. Lazović i Ćuta Jovanović navode lažan, neistinit podatak u rubrici „zanimanje“ na izbornoj listi za parlament. Obojica u toj rubrici ne navode svoje pravo zanimanje tj. obrazovanje, već zanimanje koje lepše izgleda i bolje zvuči. Obojica su završili srednju školu, što nije nikakav problem. Problem je to što obojica to pokušavaju da prikriju, pa navode lažna zanimanja, a ne svoje pravo zanimanje tj. obrazovanje. Ćuta Jovanović istrajava na istom lažnom podatku kao 2022. godine – da je „producent“. Radomir Lazović pravi veću grešku. On je u tri izborna ciklusa (2018., 2022. i 2023.), naveo tri različita, a lažna podatka u rubrici „zanimanje“. 

Informer
 

Lažno predstavljanje Radomira Lazovića!

Radomir Lazović (43) se lažno predstavlja još od 2018. godine, kada je bio kandidat na beogradskim izborima. Tada je Lazović u svojoj kandidaturi za gradskog odbornika 2018. godine, na listi „Ne davimo Beograd“ naveo zanimanje „dizajner“. Radomir Lazović nije dizajner, i nije završio bilo kakvu srednju dizajnersku školu, niti Fakultet primenjene umetnosti (dizajn). Radomir Lazović je 2022. godine, kao svoje zanimanje na parlamentarnoj listi koalicije „Moramo“ naveo „dizajner/radnik u kulturi“. Oba ova navoda su lažna. Za dizajnera sam već objasnio. „Radnik u kulturi“ nije zanimanje, to je fraza koja ne predstavlja ništa. Indikativno je i sumnjivo, da je Lazović 2022. godine, naveo drugačije zanimanje, nego što je naveo 2018. godine. 

Informer
 

Radomir Lazović je 2023. godine, kao svoje zanimanje na parlamentarnoj listi koalicije „Srbija protiv nasilja“ naveo „radnik u kulturi“, što je neistina. Već sam naveo da „radnik u kulturi“ nije zanimanje. Šokantno je i sumnjivo, da Lazović 2023. godine, navodi sasvim drugačije zanimanje, nego što je naveo 2018. i 2022. godine. Sva tri podatka ne mogu biti istinita. U konkretnom slučaju Radomira Lazovića, nijedan od tri podatka o zanimanju, nije istinit. 

Informer
 

Šta je istina? Lazović u svojoj biografiji na sajtu „Ne davimo Beograd“ u rubrici „Biografije kandidata i kandidatkinja na izbornim listama „Ne davimo Beograd““ od 07.02.2022., navodi sledeće: „završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je studirao Poljoprivredni fakultet“. Iz ovoga je jasno da je Lazović završio srednju školu, gde mu u diplomi srednje škole, stoji neko zanimanje. Takođe je jasno da Radomir Lazović nije završio Poljoprivredni fakultet. Lazović ima 43 godine. Ukoliko i dalje studira Poljoprivredni fakultet, u rubrici zanimanje je morao da navede „student poljoprivrede“. Pri tome onda moramo konstatovati da studira već 25 godina. Ako Lazović više ne studira poljoprivredu, u rubrici „zanimanje“ na izbornoj listi je morao da navede zanimanje koje mu stoji u srednjoškolskoj diplomi, a to sigurno nije ni „dizajner“, ni „dizajner/radnik u kulturi“, ni „radnik u klulturi“. U svakom slučaju Radomir Lazović je priznao da se lažno predstavljao 2018. i 2022. godine, zbog toga što je sada naveo treće zanimanje. Nažalost, i ono je lažno. Niko Radomiru Lazoviću ne zamera to što je završio samo srednju školu. Radomiru Lazoviću zameramo to što se lažno predstavlja i što obmanjuje birače. Država Srbija je zadovoljna zbog toga što je Radomir Lazović, svoje prve dane radnog staža, upisao u radnu knjižicu 2022. godine, kao narodni poslanik. Država Srbija, koju Lazović toliko napada i vređa, je zaposlila Radomira Lazovića, prvi put u njegovom životu. I to je dokaz da ova vlast zapošljava građane. 

Informer
 

Lažno predstavljanje Aleksandra Jovanovića Ćute!

Aleksandar Jovanović Ćuta (57) je 2022. godine, kao svoje zanimanje na listi koalicije „Moramo“ naveo „producent“. Isto to je naveo i ove godine na listi „Srbija protiv nasilja“. Aleksandar Jovanović Ćuta nije producent. Nije završio Fakultet dramskih umetnosti- FDU, odsek za produkciju, ili raniji odsek za organizaciju. Produkcija se studira na FDU. 

Informer
 

U biografiji Aleksandra Jovanovića Ćute na sajtu „Istinomera“ stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, grupa za organizaciju. Zvanično je nezaposlen, (na birou je rada)“. U biografiji Aleksandra Jovanovića Ćute na sajtu „Vikipedije“ stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, organizaciona grupa“. U tekstu u listu „Vreme“ od 22.2.2022. koji predstavlja kandidata za poslanika Aleksandra Jovanovića Ćutu, stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti. Zvanično je na birou rada“. Jovanović ima 57 godina, i on je očigledno na FDU studirao „po starom“, tj. studirao je na nekadašnjem Odseku za organizaciju, kako i stoji u njegovim biografijama. Sada se taj Odsek zove „Katedra za filmsku i televizijsku produkciju“. Iz svega se vidi da je Ćuta Jovanović studirao organizaciju na FDU. Nažalost, Aleksandar Jovanović Ćuta nikada nije završio fakultet. 

Informer
 

Šta je istina, šta je zanimanje Ćute Jovanovića? Ako Ćuta Jovanović i dalje studira FDU, u izbornoj listi je morao da navede „student FDU“! Onda bi konstatovali da Ćuta studira 38 godina! Ukoliko Aleksandar Jovanović Ćuta više ne studira FDU, onda je kao zanimanje, na izbornoj listi morao da navede zanimanje koje mu piše u diplomi srednje škole, a to sigurno nije „producent“. Niko Ćuti Jovanoviću ne zamera to što je završio samo srednju školu. Ćuti Jovanoviću zameramo to što se lažno predstavlja i što obmanjuje birače. U biografijama Ćute Jovanovića, prošle godine je stajao podatak da je nezaposlen. Država Srbija, koju Ćuta Jovanović toliko napada i vređa, može da bude zadovoljna zbog toga što je Aleksandar Jovanović Ćuta, svoje prve dane radnog staža, upisao u radnu knjižicu, kao narodni poslanik, prošle godine. Srbija je zaposlila Aleksandra Jovanovića Ćutu. I to je dokaz da ova vlast zapošljava građane.

Da li će povodom ova dva slučaja lažnog predstavljanja reagovati nadležni organi? Reagovali nadležni ili ne, javnost mora da reaguje i osudi to što se dve perjanice Đilasove liste, Radomir Lazović i Ćuta Jovanović, lažno predstavljaju i obmanjuju birače. Kako seješ, tako i žanješ! Ut sementem feceris, ita metes. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike