Najbolji drug Đilasovog kandidata za gradonačelnika snimljen kako krade dečije paketiće! (VIDEO)

21.11.2023

09:05

0

Ono što je uradio toliko je bedno da prevazilazi i granice klasičnog lopovluka političkog aktiviste, koji inače nije stran tom delu srpske političke scene

Najbolji drug Đilasovog kandidata za gradonačelnika snimljen kako krade dečije paketiće! (VIDEO)
Dušan Marković - Copyright Printscreen

Mislili smo da nas ništa više ne može iznenaditi kada je u pitanju Đilasova NATO koalicija, ali žestoko smo se prevarili. Rekorder u dosezanju dna, do otkrića nekog sledećeg slučaja, jeste Dušan Marković, član političke stranke Zajedno, koja je deo Đilasove NATO koalicije Srbija protiv nasilja.

Marković je , verovali ili ne, krao dečije paketiće koji su prikupljani i deljeni u humanitarnoj akciji, a sada se predstavlja u predizbornoj kampanji kao neko ko se bori za građane i ko će da reši njihove probleme. No, krenimo redom. 

Marković je trenutno član partije Zajedno, koja je zapravo trijumvirat Nebojše Zelenovića, Aleksandra Jovanovića Ćute i Biljane Stojković, a nastala je fuzijom lažnih ekologa i partije Zajedno za Srbiju, koju je osnovao žuti šabački dvojac - Dušan Petrović i Nebojša Zelenović. Zajedno je sada deo uže koalicije Moramo, a u širem smislu ujedinjene prozapadne Đilasove NATO koalicije Srbija protiv nasilja. 

S kim si - takav si

Obzirom da je deo političke grupacije koju je osnovao notorni Dušan Petrović, možda je bilo iluzorno od Markovića očekivati neko poštenje. Ali, ipak ono što je uradio toliko je bedno da prevazilazi i granice klasičnog lopovluka političkog aktiviste, koji inače nije stran tom delu srpske političke scene. Toliko smo bili šokirani saznanjima u slučaju Marković, pa smo u početku mislili da nije moguće da se tako nešto zaista dešava. Odlučili smo da oprezno pristupimo inicijalnim saznanjima i dobro ih proverimo.

 Morali smo da se uverimo u istinitost priče iz više nezavisnih izvora i odlučili smo da podelimo sa javnošću tek kada smo bili potpuno sigurni da je sramna priča istinita, autentična, a sve na osnovu naših kredibilnih izvora.  

Marković u SNP-u - podmetanje kolegama i ,,gaženje preko mrtvih''

Dušan Marković, je pre nego što je postao funkcioner stranke Zajedno, navodno bio funkcioner DSS-a, a izvesno je bio i član SNP-a Nenada Popovića. Svojom beskrupuloznošču, bolesnim karijerizmom i ,,gaženjem preko mrtvih'' uspeo je da se nametne u SNP-u i dogura čak do mesta šefa kabineta predsednika stranke, Nenada Popovića! Na toj poziciji je ostao nekoliko meseci, iako postoje sporovi unutar te stranke da li je i formalno bio ovlašćen na toj poziciji, ili ne. Svakako je de fakto vršio tu funkciju, a stranačkim kolegama nije ostao u lepom sećanju, jer se služio spletkama, podmetanjima, ,,nameštanjem kolega'' kod predsednika stranke.  

Kako to obično biva sa prevarantima, njegova maska nije mogla da potraje dugo, pa je raskrinkan kao spletkaroš i neradnik, tako da je posle 2,3 meseca ostao bez pozicije šefa kabineta predsednika SNP-a i faktički je najuren iz stranke. Naši izvori iz Srpske narodne partije (SNP) nemaju ama baš nijednu lepu reč da kažu za ovog čoveka i uopšte nisu iznenađeni saznanjima, koja su i osnovna tema ovog teksta. 

Ispovest neposrednog svedoka - ovako je Marković (u)krao dečije paketiće

Marković je pristupio SPAS-u kao član na Paliluli 2018. godine. Tu je pokazao svoje pravo lice. Naime, Članovi SPAS-a su 2018. godine pomagali kao volonteri. Međutim, tokom dodele paketića, primećeno je krajnje problematično ponašanje Markovića. Dok su drugi volonteri paketiće iznosili sa leve strane, snimak nadzorne kamere uhvatio je Markovića koji je paketiće iznosio kroz prozor toaleta, sa desne strane.

Kamere su, dakle, uhvatile Markovića na delu - da je krao humanitarne dečje paketiće. To je toliko jadno da smo odbijali u prvom trenutku da poverujemo da je tako nešto moguće. Odlučili smo da proverimo to sa našim izvorima, i nažalost, ljudi koji su bili u tadašnjem SPAS-u i koji su sa Markovićem delili paketiće - potvrdili su nam da se otužan događaj zaista desio. 

- On je nama zaista postao blizak saradnik i nametnuo se kao čovek od poverenja. Delovao nam je kao vredan, marljiv i mi kada smo delili te paketiće radili smo udarnički, pali smo s' nogu narodski rečeno, jer zaista je podeljeno mnogo paketića. Svi smo bili jako umorni, ali i srećni što činimo tako humano delo. Međutim, sve je to pokvario Marković. Najpre su ga spazili čuvari, primetili su da se mota neki auto ispod prozora, a posle su ga videli još neki momci koji su radili akciju sa nama, kako Marković i još jedan momak, njegov saradnik, izbacuju paketiće kroz prozor - kaže naš sagovornik i dodaje: 

- Neverovatno da se čovek prodao i izgubio poziciju, prodao svoje ime i sebe za 20, 30 paketića, koliko je uspeo da izbaci kroz prozor dok ga nisu provalili. Katastrofa! E sad, zamislite šta bi on uradio kada bi dobio neku veću funkciju - ogorčen je naš sagovornik. 

Manipulator i prevarant na kub

Nakon ovakvih  svedočenja iz prve ruke, zaista se nema mnogo šta dodati. Marković ipak pokušava da sebe predstavi kao nekog brižnog borca za boljitak društva, opštine, grada u kome živi, i nažalost sasvim je moguće da je jedan deo ljudi, koji je neupućen i uspeo da dovede u zabludu, jer kao što njegovi poznanici svedoče - izuzetno je vešt u manipulacijama i obmanama. 

Marković je čak osnovao sa drugarima iz kraja, u kafiću, udruženje građana Komšija, pa je to prema njegovim rečima preraslo u Skup udruženja građana sa leve strane Dunava - Unija Treći Beograd, a sve sa ciljem da otcepi levu obalu od grada kako bi on mogao da bude na čelu samozvane neke opštine čijim bi budzetom upravljao ( verovatno kao i sa humanitarnom pomoći za decu) tako što bi raspisivao lokalne referendume te bi svaka mesna zajednica mogla da samostalno odlučuje sta će sa parama. 

Ono što je najtragičnije od svega (iako nismo time iznenađeni), je to što se ovaj čovek nametnuo u timu za Beograd, NATO koalicije Srbija protiv nasilja, a moguće je da sa kandidatom za gradonačelnika te koalicije, Vladimirom Obradovićem, veza datira još iz vremena kada su obojica bili u SNP-u.  

Važno je da ovakve sramne događaje, pojave, ljude raskrinkavamo na svakom koraku, nevezano kojoj političkoj opciji pripadaju, jer zaista je sramno da se u ovoj zemlji za bilo šta pita neko ko je krao dečije paketiće. Možda nekoga lažni, šminkerski marketing i predstavljanje na jutjubu pompezne Markovićeve biografije i može da zavara, kao što neke ljude možda i Đilas uspeva da zavara da je pošten. Ali, zadatak javnosti i odgovornih medija jeste da se protiv takvih laži bore - istinom, istinom i samo istinom. A istina je samo jedna i ona kaže - da u Srbiji nema mesta za kradjivce dečjih paketića! 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike