Šta je sve profesor preskočio u svojoj biografiji? Detalji iz života Đilasovog kandidata za gradonačelnika, koje krije kao zmija noge!

09.11.2023

11:41

0

Pojedinosti iz biografije Vladimira Obradovića podsećaju na život Al Kaponea

Šta je sve profesor preskočio u svojoj biografiji? Detalji iz života Đilasovog kandidata za gradonačelnika, koje krije kao zmija noge!
Ilustracija - Copyright A.K./ATAImages/Amir Hamzagić Profimedia

Vladimir Obradović, kandidat lidera SSP Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda politički put započeo je kao član Demokratske stranke Srbije (DSS), a njegovo ime je takođe bilo povezano sa Srpskom narodnom partijom (SNP) Nenada Popovića. U toj fazi karijere, Obradović je bio poznat po strogim nacionalističkim stavovima, izražavajući proruske sentimente, negiranjem genocida u Srebrenici i negodovanjem prema ideji nezavisnosti Kosova. 

Međutim, nedavno je došlo do dramatične promene u njegovim javno izraženim stavovima - sada se zalaže za priznavanje nezavisnosti Kosova, uvođenje sankcija Rusiji i priznavanje da se u Srebrenici dogodio genocid, kao i svi opozicionari okupljeni oko gazde Dragana Đilasa.

Kako svoje pređašnje političko delovanje nije mogao da sakrije od javnosti, Obradović se potrudio da neke druge delove svoje prošlosti skloni od očiju javnosti.

Profesor koji je bio očajan student

Obradović koji radi na Fakultetu organizacionih nauka svoju akademsku karijeru započinje kao student Elektrotehničkom fakultetu i to prilično neuspešno!

Kako sa ETF-a ističu, Đilasov kandidat za prvog čoveka prestonice, ovu visokoobrazovnu ustanovu upisao je školske 1996/97. godine i na njoj za nekoliko godina "studiranja" položio samo tri ispita!

Printscreen
 

 

Od desničara do perjanice Đilasovih levičara

Obradović je slika i prilika današnje lažne opozicije u Srbiji. Bio je u DSS, pa onda blizak SNP, a sada bi da drugima spočitava da su preletači i da ih zanima samo vlast. On je primer čoveka koji sve ove godine živi na grbači naroda, na budžetu koji isti taj narod puni, a on sam se zapravo gnuša tog naroda i države. 

Posetimo, i to da je Obradović od 2018. bio savetnik i pomoćnik ministra, i da je od 2018. do 2021. podržavao politiku SNS, Vlade Srbije i predsednika Vučića, za koje 2022. godine kaže da „guraju Srbiju nizbrdo, ka ambisu“


Rakovica "plen" porodice Obradović

Da je politika prečica do plena porodice Obradović, potvrđuju i činjenice da je Vladimir svoju političku karijeru počeo da gradi u Rakovici, gde mu je otac bio  inspektor građevinske inspekcije!

A upravo je stariji Obradović hapšen zbog nelegalne gradnje!

Kako je 2010. godine objavljeno na sajtu Vlade Srbije, Ljubivoje Obradović uhapšen je sa još nekoliko ljudi zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnoj gradnji. 

 

- Obradović, tada inspektor građevinske inspekcije opštine Rakovica, tokom kontrole navedenog gradilišta omogućio je nevršenjem svoje službene dužnosti navedenim osobama da nastave izgradnju nelegalnog objekta iako je bio dužan da, postupajući u skladu sa odredbama pomenutog zakona, donese rešenje bez odlaganja i naredi zatvaranje gradilišta - piše u tom saopštenju. 

Prema tadašnjim operativnim saznanjima iz 2010. godine, u koje smo imali uvid, otac Đilasovog kandidata za prvog čoveka prestonice je izvesnom S.S. omogućio nesmetani nastavak započete nelegalne gradnje, a za uzvrat je od za svaki izgrađeni kvadratni metar tražio naknadu od 10 evra!

Na taj način porodica Obradović je nelegalno "zaradila" više desetine hiljada evra!

Ljubivoje Obradović se pominje i kao deo grupe bliske  Aleksandru Lukiću, koji je bez ijedne dozvole sa dvojicom saučesnika sagradio zgradu od 1.300 kvadrata! Lukić je poznat kao prevarant koji je zidao stanove novcem prevarenih kupaca! Ovaj saradnik Ljubivoja Obradovića svojevremeno se teretio za prevaru više od 1.000 građana Beograda! Ni ovo mu nije bilo dovoljno, pa je preko Obradovića isposlovao da bude izuzet iz sistema PDV-a. 

Tada je od strane SBPOK-a, protiv Ljubivoja Obradovića, oca Đilasovog pulena za gradonačelnika, podneta krivična prijava, zbog zloupotrebe službenog položaja, za koju je osuđen, ali je presuda brisana.

Zanimljivo je upravo to da su tada Đilasovci hapsili Obradovićevog oca, a da su danas skloni da "peru" biografiju svog kandidata.

Valjda, sličan se sličnom raduje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike