Ponovo se vijori trobojka na spomeniku ubijenim i otetim Srbima u Velikoj Hoči

14.11.2023

13:46

0

Na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine

Ponovo se vijori trobojka na spomeniku ubijenim i otetim Srbima u Velikoj Hoči
Copyright Kancelarija za KiM/Eparhija Raško-prizrenska

Na spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima u opštini Orahovac danas je postavljena nova srpska trobojka koju su proteklog vikenda zapalili albanski ekstremisti, saopštila je danas Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Kancelarija za KiM tada je navela da će zajedno sa svojim predstavnicima na terenu postaviti novi srpski barjak, što je već danas učinjeno i ponovo se na ovom znamenju ponosno vijori srpska zastava s kojom je postavljen i novi jarbol", ističe se u saopštenju.

Tanjug
 

 

Na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine. 

"Paljenje srpske trobojke i skrnavljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila", saopštila je ranije Kancelarija za KiM.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike