Dogovorena saradnja u oblasti unapređenja razvoja lokalnih zajednica za bolje uslove za građane Srbije

01.11.2023

16:36

0

Ministar Đerlek je predstavio projekte Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj realizovane u proteklom periodu

Dogovorena saradnja u oblasti unapređenja razvoja lokalnih zajednica za bolje uslove za građane Srbije
Copyright Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/Antonela Kanelić

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek primio je danas predstavnike Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), predvođene generalnim sekretarom Nikolom Tarbukom, prilikom čega su dogovorili saradnju u oblasti unapređenja razvoja lokalnih zajednica.

Ministar Đerlek je predstavio projekte Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj realizovane u proteklom periodu, sa posebnim akcentom na novoj metodologiji i novoj jedinstvenoj listi razvijenosti Jedinica lokalnih samouprava, koje je izradio Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj, a za koje se očekuje da će biti usvojene.

Ova lista pruža detaljne podatke o socio-ekonomskom statusu svake lokalne zajednice, čime se olakšava pravilno usmeravanje resursa i razvojnih projekata.

Predstavnici SKGO upoznali su ministra sa radom i dosadašnjim aktivnostima ove organizacije, čija je misija unapređenje saradnje i koordinacije između gradova i opština širom Srbije, u skladu sa evropskim standardima. 

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima za buduću saradnju između Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj i SKGO, kako bi se zajedno radilo na ostvarivanju ciljeva unapređenja uslova života građana u lokalnim zajednicama, smanjujući nejednakosti između regiona. Naglašena je važnost sinergijskog momenta i efikasne koordinacije između nivoa vlasti kako bi se postigli održivi razvojni rezultati.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/Antonela Kanelić
 

 

Ministar Đerlek izrazio je spremnost Ministarstva da podrži inicijative SKGO i da zajednički rade na stvaranju boljih uslova za građane Srbije. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike