Podrška omladinskog i ženskog preduzetništva: Po 250.000 dinara preduzetnicima iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga

07.11.2023

14:54

0

Autor: R.M.

Grantovi su podeljeni preduzetnicima iz Trgovišta, Vranja, Medveđe, Leskovca, Vlasotinca, Surdulice, Vladičinog Hana i Bojnika

Podrška omladinskog i ženskog preduzetništva: Po 250.000 dinara preduzetnicima iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga
Copyright 24sedam/Radovan Marković

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek danas je na svečanoj ceremoniji predstavio projekat "Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga".

U okviru projekta su dodeljena 84 granta u iznosu od po 250.000 dinara preduzetnicima iz raznih oblasti. 

Grantovi su podeljeni preduzetnicima iz Trgovišta, Vranja, Medveđe, Leskovca, Vlasotinca, Surdulice, Vladičinog Hana i Bojnika. 

- Ovi grantovi predstavljaju snažan korak napred u podršci mladim i ženskim preduzetnicima širom Srbije. Posebno me raduje što mogu da primetim sve više žena u preduzetništvu. Sredstva koja smo dodelili pomoći će im da ostvare svoje poslovne ideje, ali i da doprinesu ekonomskom razvoju ovih opština - izjavio je Đerlek. 

24sedam/Radovan Marković
Ministar Đerlek

On je naglasio da preduzetnici donose prilike za nova radna mesta.

- Ne zaboravimo da vaš uspeh ima i šire pozitivne efekte. Uz poreze koje plaćate, doprinosite i samoj državi, što omogućava ulaganje u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu i druge važne sektore - rekao je Đerlek. 

Ministar je dodao da je u planu nekoliko projekata usmerenih ka osobama sa invaliditetom i marginalizovanim grupama i dodao da je do sada finansirano blizu 80 razvojnih projekata širom Srbije, koji uključuju regione Južne Srbije, Istočne Srbije, Šumadije, Zapadne Srbije i Vojvodine. 

- Tom prlikom smo dodelili 325 miliona dinara za razvojne projekte. Rebalansom budžeta smo obezbedili dodatnih 38 miliona, koji će biti dodeljeni do kraja godine i na taj način ćemo sufinansirati više od 90 razvojnih projekata širom naše zemlje", istakao je Đerlek. 

24sedam/Radovan Marković
 

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada rekla je da ovaj projekat ima za cilj jačanje preduzetničkog duha, konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

- Mi smo putem ovog projekta uspeli da edukujemo predstavnike malih i srednjih preduzeća da svoje poslovanje unaprede i da znanje koje su stekli tokom implementacije ovog projekta prenesu i drugim javnim ustanovama koje su dostupne u našem regionu - navela je Belenzada.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike