Sve je jasno: Kurti u političkoj koloni sa Đilasom i Lutovcem!

13.11.2023

07:59

0

Da imaju iste ciljeve potvrđeno je i nedavno kada su opozicione stranke tražile da se uvedu sankcije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Sve je jasno: Kurti u političkoj koloni sa Đilasom i Lutovcem!
Aljbin Kurti i Dragan Đilas - Copyright Ilustracija/Profimedia/Mateja Stanisavljević/ATAImages

Pokret Samoopredeljenje takozvanog kosovskog prmijera Aljbina Kurtija je pre nekoliko dana primljen u Partiju evropskih socijalista u španskom gradu Malagi, čime se pridružio i Demokratskoj stranci i Đilasovoj Stranci slobode i pravde.

"Članstvo Pokreta u ovoj organizaciji je još jedan napredak u međupartijskim i međunarodnim odnosima, koji će nam pomoći u realizaciji ciljeva i progresivnog programa. Članstvo je došlo kao rezultat vrednog rada tokom godina, doslednosti socijaldemokratskih principa kao organizacije i primera socijaldemokratskog vođstva u vladi“, poručio je tada Kurti.

 

 

Inače, PES je politička snaga levice u Evropskoj uniji, koja je zastupljena i u Evropskom parlamentu sa grupom „Socijalisti i demokrate“ (S&D), pa je sada jasno da je Kurtijeva stranika u istoj političkoj koloni sa Demokratskom strankom i SSP-om Dragana Đilasa.

Da imaju iste ciljeve potvrđeno je i nedavno kada su opozicione stranke tražile da se uvedu sankcije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kurtijevi mediji po ko zna koji put stali su na stranu prozapadne opozicije u Srbiji i time pokazali da se na sve načine trude da nanesu štetu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i da za sve što se dešava da okrive njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike