Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu: Ministar Selaković predvodio centralnu državnu ceremoniju (FOTO)

11.11.2023

16:48

0

Za srpski narod Veliki rat predstavlja jedan od istorijskih međaša, epizodu stradanja i slave

Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu: Ministar Selaković predvodio centralnu državnu ceremoniju (FOTO)
Copyright Printscreen/Instagram/minrzs.gov.rs

Kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Odbora za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije Nikola Selaković predvodio je centralnu državnu ceremoniju Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

 

Kako je rekao, za srpski narod Veliki rat predstavlja jedan od istorijskih međaša, epizodu stradanja i slave, bez koje se ne može razumeti naše nacionalno biće i karakter naše duše, kao i da je narod koji je u Velikom ratu dao 1.247.435 sinova i kćeri ne pristaje na istorijski revizionizam i inžinjering.

- Bez razumevanja Velikog rata, veličine žrtve našeg naroda i cene kojom je plaćena sloboda, ne može da se razume srpski narod sa obe strane Drine, njegova ljubav prema otadžbini, njegova ljubav prema Kosovu i Metohiji - naveo je Selaković.

 

 

Selaković je istakao, ko shvati tu našu osobinu i prihvati je - u Srbima će imati dobrog prijatelja i vernog saveznika.

- Upravo današnja Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, opredeljena je da za sebe ne traži ništa više, ali ni ništa manje nego što svakoj suverenoj zemlji pripada - da vodi politiku mira i posvećenosti onim vrednostima koje je napredna Evropa izvojevala u i u Prvom i u Drugom svetskom ratu - izjavio je ministar.

Vence su položili i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Grada Beograda, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, boračkih udruženja i diplomatskog kora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike