U susret izborima: Evo kada će biti raspuštena Skupština Vojvodine

08.11.2023

19:00

0

To je danas izjavio novoimenovani predsednik Skupštine Vojvodine, Momo Čolaković, koji je zakazao sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlog odluke o prevremenom prestanku mandata Skupštine Vojvodine, navodi se u pozivu za sednicu

U susret izborima: Evo kada će biti raspuštena Skupština Vojvodine
Momo Čolaković - Copyright skupstinavojvodine.gov.rs

Skupština Vojvodine biće raspuštena na sednici koja je zakazana za četvrtak, 16. novembra, a kako je ranije najavljeno, prevremeni pokrajinski izbori biće održani zajedno sa prevremenim republičkim izborima i izborima u delu lokalnih samouprava u Srbiji, 17. decembra. 

To je danas izjavio novoimenovani predsednik Skupštine Vojvodine, Momo Čolaković, koji je zakazao sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlog odluke o prevremenom prestanku mandata Skupštine Vojvodine, navodi se u pozivu za sednicu.

Momo Čolaković, poslanik vladajuće koalicije „Aleksandar Vučić – za našu decu“, za predsednika vojvođanskog parlamenta izabran je na sednici u ponedeljak, 6. novembra, nakon smrti dotadašnjeg predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, koji je preminuo 30. oktobra

Uz parlamentarne, pokrajinske, beogradske biće održani i delimični lokalni izbori. Deo lokalnih izbora će biti održan sledeće godine, a u decembru će građani izaći na lokalne izbore u 65 jedinica lokalne samouprave.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike