Ovde će biti izbori 17. decembra: Kompletan spisak svih gradova i opština u Srbiji u kojima će se glasati i na lokalu

01.11.2023

15:46

0

Lokalni izbori koji će biti održani u decembru obuhvatiće 65 gradova i opština u Srbiji. Pa da vidimo koji su to gradovi i opštine

Ovde će biti izbori 17. decembra: Kompletan spisak svih gradova i opština u Srbiji u kojima će se glasati i na lokalu
Tan2022-4-16_74056256_0 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  raspisao je parlamentarne izbore za 17. decembar.,dok je  predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić raspisao izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština, a koji će se održati na isti dan kada će biti održani i parlamentarni izbori. 

Istog datuma biće održani i pokrajinski izbori u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. I pored toga što su raspisani izbori za mnoge lokalne samouprave za 17. decembar, opštinski i gradski izbori ipak neće svi biti održani kada i parlamentarni. Deo lokalnih izbora biće održan odvojeno od ovih 17. decembra, a planirano je da se održe krajem maja ili početkom juna, kada im je i zakonski rok. 

Lokalni izbori koji će biti održani u decembru  obuhvatiće 65 gradova i opština u Srbiji. Pa da vidimo koji su to gradovi i opštine. 

Izbori za odbornike skupština gradova biće održani u Beogradu, Vranju, Kraryjevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Loznici, Novom Pazaru, Pirotu, Prokuplju, Smederevu i Šapcu.

Pored toga, Izbori će 17. decembra biti održani i u opštinama: Aleksandrovac, Babušnica, Batočina, Bela Palanka, Blace, Bogatić, Bojnik, Brus, Varvarin, Velika Plana, Veliko Gradište, Vladimirci, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabari, Žagybica, Žitorađa, Knić, Koceljeva, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lajkovac, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljubovija, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Osečina, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požega, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Rača, Rekovac, Sokobanja, Topola, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćuprija, Ub i Crna Trava. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike