Vladimir Obradović - rusofil ili evropejac?

05.11.2023

14:44

0

Kada se sagleda Obradovićeva politička biografija, jedno je sasvim sigurno: bitna mu je fotelja, a za ideologiju ne haje uopšte

Vladimir Obradović - rusofil ili evropejac?
Fotografija - Copyright Printscreen

Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda, Vladimir Obradović, pre nekoliko godina je bio savetnik ministra u vladi Ane Brnabić, a to se otkrilo tek pošto se na društvenim mrežama pojavila fotografija gde se Obradović vidi u društvu premijerke.

Poslanik Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, našalio se povodom te fotografije pitajući premijerku Brnabić zašto on nema sliku kao što ima Đilasov kandidat.

 

 

- Nemojte da ste takvi, čovek bio savetnik ministra Nenada Popovića. Za savetničku naknadu bio "Pravac Rusija", za Đilasovu "Pravac Evropa". Što bi njegov kolega rekao "luta beba"... E, ali to nećete naći u tekstu na N1 "Ko je Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Bgd?" - odgovorila je Brnabićeva.

 

 

Na to je Jovanov poručio:

- Ne piše tamo ni da je bio član Ekonomskog saveta DSS-a, koji vodio baš Nenad Popović, mada ne znam zašto kad ionako planiraju koaliciju posle izbora. Ali! Jednu fotografiju moramo hitno da napravimo, jer ovaj, kako je krenuo, ima opet da se uslika sa Vama čim se vratite, sve uzvikujući: "Pravac Kina", pa će on imati dve, a ja ništa... 

 

 

Premijerka Brnabić je objavila još jednu fotografiju sa Obradovićem za vreme posete ruskog predsednika Srbiji.

- Misliš nešto ovako, kada je Vladimir Putin bio u poseti Srbiji? Vidiš kako je gospodin "ne mogu da sedim i gledam kako Srbija nezaustavljivom brzinom ide nizbrdo, ka ambisu" Obradović tada bio lepo raspoložen i nasmejan tokom Sajma inovacija koji smo organizovali... - napisala je ona.

 

Podsetimo, samo par godina kasnije Obradović sa tajkunskih televizija poručuje da Srbija mora da uvede sankcije Ruskoj Federaciji.

 

 

Kada se sagleda Obradovićeva politička biografija, jedno je sasvim sigurno: bitna mu je fotelja, a za ideologiju ne haje uopšte. Jer kako drugačije objasniti da je neko sa puno poštovanja gledao premijerku Anu Brnabić dok je savetovao jednog od njenih ministara, predstavljao se kao rusofil i patriota, a sada sa puno žara napada vlast koje je i sam bio deo i poručuje da treba da okrenemo leđa Rusiji!?

Srpska narodna izreka kaže: "Čovek se drži za reč, a vo za rogove". Obradović je više puta pokazao da njegove reči ne vrede ništa, a na građanima je da odluče da li takav čovek može da donese bilo šta dobro Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike