Đilas očajan zbog male podrške: Prose za glasove po vrtićima (FOTO)

03.11.2023

22:02

0

Ovakvo navaljivanje ukazuje samo na to da se Đilasu i njegovim sledbenicima jako žuri, a da je podrške malo

Đilas očajan zbog male podrške: Prose za glasove po vrtićima (FOTO)
Dragan Đilas - Copyright 24sedam

Iako sa tajkunskih medija svakodnevno poručuju kako su već pobedili na izborima, NATO opozicija na čelu sa Draganom Đilasom je u tolikom zaostatku za svojim konkurentima da se trenutno bori za svaki glas podrške.

Naime, Đilasovim sledbenicima i botovima je naređeno da na svaki način pokušaju da dođu do potpisa za njihovu izbornu listu, tako da opoziciona mašinerija prethodnih nekoliko dana radi punom parom.

Printscreen
 

Tome u prilog svedoče i dokazi iz vajber grupe roditelja dece iz vrtića Maštarije sa Zvezdare gde je jedna od Đilasovih sledbenica podelila link na kojem može da se ostavi potpis za njihovu izbornu listu.

- Bez obzira na moj lični stav, zaista smatram da ovoj poruci nije mesto u ovoj grupi - bio je odgovor jednog od roditelja, ali to nije sprečilo Đilasovu sledbenicu da nastavi agitaciju.

- Prosledila sam, možda vas ne zanima, ali sigurno postoji neko koga zanima. Prijatan vikend - poručila je ona.

Obogatili se krađom vrtića, a sada tamo prose za glasove

Ovakvo navaljivanje ukazuje samo na to da se Đilasu i njegovim sledbenicima jako žuri, a da je podrške malo. Jer kako inače objasniti toliki očaj koji tera nekoga da po vajber grupama vrtića vuku ljude za rukav kako  bi im udelili potpis.

Paradoksalno, upravo je Đilas, dok je bio gradonačelnik Beograda, iz vrtića u srpskoj prestonici izvukao ogroman novac, koji se kasnije verovatno našao na nekom od njegovih brojnih računa u inostranstvu.

Naime, Đilas je nezakonito naplaćivao roditeljima duplo veću cenu vrtića, zbog čega je Grad Beograd kasnije, na osnovu tužbi roditelja, izgubio tri milijarde dinara. Za taj novac se moglo izgraditi čak 15 vrtića što bi dodatno olakšalo upis mališana, sa čim Beograđani često imaju problema. Naravno, to vođu NATO opozicije ne zanima jer je on, upravo zahvaljujući beogradskim vrtićima, do vrha napunio svoje džepove. 

Printscreen / Youtube / Newsmax Adria
 

I pored svega toga, NATO opozicionari toliko nemaju obraza da ih nije blam da sada, upravo u vajber grupama vrtića, prose za podršku ne bi li uspeli nekako da skupe dovoljan broj potpisa za svoju listu.

Podsetimo, Dragan Đilas je ostao upamćen u narodu kao političar koji je Beograd ostavio u dugovima u iznosu od čak 1,2 milijarde evra, političar iza koga je ostao veliki broj afera, neostvarenih projekata. Sa druge strane poznato je da dok je bio na vlasti prihodi u njegovoj privatnoj firmi porasli su čak 300 puta

Pre 2004. godine bili su 300 miliona dinara, da bi u periodu 2008-11. godine narasli na više od osam milijardi dinara. Za razliku od vremena kada se lažno pozivao na Đinđića, sada je mogao direktno i neposredno da preti svojim uticajem i moći kojom raspolaže. 

U međuvremenu je stavio šapu i na reklamne sekunde na RTS-u, Studiju B i drugim televizijama i tako zaokružio ponudu i potražnju na monopolističkom nivou od 55% tržišta.

Cifru od zarađenih 619 miliona evra u ovom periodu koja se stalno pominje u javnosti Đilas i ne pokušava do kraja da demantuje. Prosto, radi se o iznosu koji se dobije zbrajanjem finansijskih rezultata njegovih firmi u navedenom periodu, a što je javni podatak koji svako može da izračuna, ako je zainteresovan. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike