Napad na porodicu Vučić je udarac na sve porodice u Srbiji: Šolakovi mediji na najpodmukliji i najprljaviji način krenuli u kampanju

03.11.2023

18:02

0

Šolakova tajkunska TV N1 emitovala je sinoć skandalozno sraman gebelsovski film u kom su najstrašnije napali predsednika Srbije Aleksandr Vučića

Napad na porodicu Vučić je udarac na sve porodice u Srbiji: Šolakovi mediji na najpodmukliji i najprljaviji način krenuli u kampanju
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/Youtube/avucic

Prvi dan predizborne kampanje, tajkunski mediji krenuli su u opšti napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Šolakova tajkunska TV N1 emitovala je sinoć skandalozno sraman gebelsovski film u kom su najstrašnije napali predsednika Srbije Aleksandr Vučića.

To su uradili, ne baš slučajno, na prvi da predizborne kampanje.

Prikazali su "dokumentarac" "Ja, Aleksandar. Državni gambit", u kome se Vučić optužuje za stvari sa kojima nema ama baš nikakve veze - i za sukob Vojislava Šešelja sa studentima s početka devedesetih, kada sadašnji predsednik nije bio u politici, i za ubistvo Slavka Ćuruvije, a ponovljene su i stare, mnogo puta demantovane laži o tome da se Vučić radovao kada je Đinđić ubijen, da je nosio snajper iznad Sarajeva, da je umešan u kriminal i da štiti "mafijaše".

Foto: Printscreen
 

Politički analitičar Miljan Jovićević istakao je za 24sedam, da je prikazani film čista politička kampanja od strane Šolakovih medija.

- Skaradna i skandalozna interpretacija medija kroz televizijsku emisiju u udarnom terminu, gde se na najpodmukliji i beskruprulozan način krenulo u tzv. političku kampanju od strane Šolakovih medija. Elementi emisije u kojima se javno zastupa negativan stav i podriva porodica predsednika, nije samo udarac na porodicu Vučić, već i na sve porodice u Republici Srbiji - ističe Jovićević.

On objašnjava da se ovim filmom pomera granic etičkog kodeksa političkog delovanja.

- Sloboda medija svakako treba da bude okosnica i predvodnica demokratije, ali u ovom slučaju svega ima osim demokratije. Pomerila se granica etičkog kodeksa političkog delovanja. Mnogo puta smo bili svedoci medijskog linča protiv predsednika države, ali ovo što dolazi na samom početku političke kampanje moramo jasno i glasno javno osuditi - dodje naš sagovornik.

Printscreen Hepi TV
 

Jovićević kaže da većina sagovornika iz filma dolazi iz Zapadnih zemalja.

- Ono što je simptomatično su sagovornici , koji su uzeti kao akteri emisije, a to je da većina njih dolazi iz Zapadnih zemalja?! Šta nam to govori, ko nama pokušava da kreira budućnost ? Da li građani na izborima odlučuju o sebi i svojim porodicama ili su akteri emisija Šolakovih medija kreatori naše budućnosti ? Verujem da su nakon ove emisije zabrinuti i zbunjeni i opozicioni birači - zaključuje Jovićević za 24sedam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike