Bukti rat na desnici! Dveri: NADA htela da ide u dve kolone! POKS: Manipulacija!

31.10.2023

20:47

0

Iz pokreta Dveri saopšteno je danas da su se na sastanku lidera desno orijentisane opozicije založili za zajednički nastup u jednoj izbornoj koloni

Bukti rat na desnici! Dveri: NADA htela da ide u dve kolone! POKS: Manipulacija!
Miloš Jovanović i Boško Obradović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić/Rade Prelić

Srpski pokreta Dveri i POKS razmenili su danas međusobne optužbe o odgovornosti za to što partije desnice idu na izbore u dve kolone.

 

Iz pokreta Dveri saopšteno je danas da su se na sastanku lidera desno orijentisane opozicije založili za zajednički nastup u jednoj izbornoj koloni, a da su se predstavnici koalicije NADA (Novi DSS i POKS), kako navode, pozvali na istraživanja javnog mnjenja po kojima je bolje da se ide u dve kolone.

 

- Sve druge spekulacije koje su se pojavile u javnosti su izmišljotine - navodi se u saopštenju Dveri koje je objavljeno na sajtu te stranke.

Dveri dodaju i da je bez obzira na to, patriotska opozicija pokazala puno jedinstvo u onome što je najvažnije, a to je zajednička saradnja posle izbora u borbi za očuvanje KiM u sastavu Srbije.

Na saopštenje Dveri reagovao je POKS navodeći da "najodlučnije odbacuju napade i manipulaciju (lidera Dveri) Boška Obradovića" da je koalicija NADA prva odlučila da ne bude zajedničke kolone desnice.

U saopštenju POKS tvrdi da je Glavni odbor Dveri 4. oktobra doneo odluku da idu u koaliciju sa Zavetnicima kao i da su započeli kampanju snimanjem spotova i emitovanjem po društvenim mrežama.

- Za razliku od njih, POKS i Novi DSS kampanju započinje tek sada - izjavio je potpredsednik POKS  Vladimir Đorđević podsećajući da su oni bili domaćini poslednjeg sastanka na kojem je došlo do razlaza po pitanju rušenja vlasti u Beogradu i Srbiji.

On kaže da su se na sastanku pre dva dana jedino složili da se ne napadaju tokom kampanje, ali da, kako kaže, "Obradović nije izdržao duže od 48 časova da se drži dogovora".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike