Raspisani parlamentarni izbori u Srbiji, predsednik Vučić potpisao odluku

01.11.2023

10:04

0

Nakon potpisivanja, predsednik Srbije se obraća građanima

Raspisani parlamentarni izbori u Srbiji, predsednik Vučić potpisao odluku
Copyright TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za nedelju 17. decembar.

Prethodno je predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić raspisao izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština. 

Nakon potpisivanja, predsednik Srbije se obraća građanima.

-Poštovani građani. Na osnovu člana 109 stav prvi i peti Ustava Srbije i člana 21 stav prvi Zakona o predsedniku Republike, a na obrazloženi predlog Vlade Srbije od 30. oktobra donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine izabrane 3. aprila. Ovaj ukaz stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, rekao je na početku Vučić.

-Na osnovu člana 109 stav šest Ustava RS i člana 20 stav tri Zakona o predsedniku Republike i člana 59 Zakona o o izboru poslanika donosim odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 17. decembar, rekao je Vučić. 

TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ
 

 

 

-Poštovani građani, želim vam srećne izbore. Živimo u vremenima teškim za ceo svet, u vremenu globalnih izazova ratova i sukoba, u vremenu u kojem je potrebno da svi budemo ujedinjeni u očuvanju vitalnih i nacionalnih interesa Srbije, u vremenu gde ćemo biti pod brojnim pritiscima zbog Kosova i Metohije, ali i regionalnih i svetskih pitanja. Potrebno je da sačuvamo mir i stabilnost, ali da sačuva unutrašnju koheziju, pokaže svu demokratičnost i ova kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo građanima različite politike i ideje, koje treba da se takmiče ali koje neće ugroziti naše nacionalne interese. Želim svim učesnicima u kampanji dobar rezultat u predstavljanju svojih ideja, političkih ciljeva i da to rade na demokratski i civilizovan način, a za građane Srbije je najvažnije da najbolji program pobedi. Uveren sam da i ovim izborima učvršćujemo demokratiju u našoj srbiji, da osiguramo put u budućnost našoj deci. Živela Srbija neka su vam srećni izbori, poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike