Jači od Đokovića i ostalih zvezda! Ovaj čovek je bogatiji i od vrhunskih sportista

31.10.2023

12:52

0

Sportisti svetskog kalibra poput Luisa Hamiltona, Kevina Durenta i Tajgera Vudsa zaradili su manje od njega

Jači od Đokovića i ostalih zvezda! Ovaj čovek je bogatiji i od vrhunskih sportista
Copyright Profimedia

Dok je Novak Đoković, svetska teniska legenda i nacionalni ponos Srbije, u proteklih dvadeset godina zaradio oko 510 miliona evra od turnira, sponzorstava i premija, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u isto vreme "pretekao" je najboljeg tenisera sveta za čitavih 100 miliona evra!

Setimo se kako je, dok je Srbija prolazila kroz tešku ekonomsku situaciju, njegova firma ostvarila prihode u iznosu od čak 619 miliona evra!

Za razliku od Đokovića, koji je zarađivao na terenu kroz trud i rad, postavlja se pitanje kako je moguće da Đilas inkasira ovako ogromnu sumu u upola kraćem vremenu?

Zvanični podaci Agencije za privredne registre pokazuju da je ukupan prihod Đilasove firme premašio čak milijardu evra, što je cifra koja mnoge šokira. 

Sportisti svetskog kalibra poput Luisa Hamiltona, Kevina Durenta i Tajgera Vudsa zaradili su manje od njega.

Đilas je "jači" i od ovih magova sporta!

Prvi čovek stranke Slobode i pravde prešišao je veliki broj svetskih mega zvezda, kada je zarada u pitanju!

Evo samo nekih koji srpskom tajkunu gledaju u leđa!

Fil Mikelson (SAD, golf) - 480*
Mani Pakjao (Filipini, boks) - 435


Kevin Durent (SAD, košarka) - 425

Tanjug/AP
 

 


Luis Hamilton (Velika Britanija, Formula 1) - 400

Tanjug/AP
 

* miliona evra

Kako se sve više glasova iz javnosti podiže protiv načina na koji je Đilas sticao bogatstvo, on sam najavljuje borbu protiv korupcije!?

Najavio je da će, u slučaju dolaska na vlast, raditi na demontiranju "mafijaško-kriminalnog sistema". Međutim, javnost se pita može li čovek sa tako sumnjivom finansijskom prošlošću zaista biti borac protiv korupcije?

Savet za borbu protiv korupcije jasno rekao o čemu je reč!

Nezavisni stručnjaci i analitičari, poput Verice Barać, bivše predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, kritikovali su Đilasove poslovne poteze i načine sticanja bogatstva.

Baraćeva je upozorila na činjenicu da su Đilasove firme koje su povezane sa medijima, i koje su poslovale sa državnim budžetom, bile u neposrednoj vezi sa tadašnjim vrhom vlasti.

Facebook_Verica Barać
Verica Barać

 

- Članica Đilasove "Multikom grupe", štamparija "Big print", imala je direktnu poslovnu saradnju sa preduzećima koja se finansiraju iz budžeta Grada Beograda, dok je Dragan Đilas bio i gradonačelnik Beograda i suvlasnik "Multikoma". Ta firma je pružala usluge i Skupštini grada Beograda, gradskoj opštini Novi Beograd, većini beogradskih pozorišta, Turističkoj organizaciji grada Beograda, Biblioteci grada Beograda, Kulturnom centru grada Beograda, Domu omladine, Domu zdravlja Rakovica, pa Istorijskom, Pedagoškom, Narodnom muzeju i Muzeju istorije Jugoslavije, SANU... - piše u izveštaju.

Njegovu otimačinu plaćamo i danas

U maju 2016. godine Prvi osnovni sud doneo je presudu u korist roditelja koji su podneli tužbe protiv gradske uprave Grada Beograda zbog nezakonitog obračunavanja cene vrtića.

Najkraće rečeno: roditelji su plaćali veći iznos od zakonom propisanih 20 odsto od ekonomske cene, pa su mesečni računi u Beogradu iznosili 8.700, a potom i 9.700 dinara. Realna cena bila je između 4.500 i 5.000 dinara, pa je sud presudio da Beograd vrati roditeljima u proseku po 150.000 dinara!

Samo do aprila 2016. stiglo je preko 5.000 tužbi!

Gradonačelnik u vreme kad je roditeljima male dece skidana koža s leđa bio je Dragan Đilas.

Ali kad su presude stigle na naplatu i kad je budžet Grada trpeo svakodnevni pritisak (reč je o 35 miliona evra ukupno) da taj novac isplati, Đilas je već bio opozicionar.

I dan-danas se vrše plaćanja po tom osnovu!

Šema je prosta, i sudeći po Đilasovom bogatstvu, vrlo efikasna:

Kao gradonačelnik od roditelja otmeš pare i ubaciš ih u budžet grada, iz budžeta, kao, tim parama "finansiraš kulturu", a onda ih "kultura" prebaci tvojoj štampariji!

A posle pare roditeljima vraćamo svi mi...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike