Nema kraja maltretiranju: Sud tzv. Kosova četvrti put produžio pritvor uhapšenom Srbinu (VIDEO)

30.10.2023

17:55

0

On je tokom zadržavanja brutalno pretučen od strane pripadnika tzv. Kosovske policije, a nakon određivanja pritvora, prebačen je u zatvor u Podujevu gde se i sada nalazi

Nema kraja maltretiranju: Sud tzv. Kosova četvrti put produžio pritvor uhapšenom Srbinu (VIDEO)
Dušan Obrenović - Copyright Facebook printscreen

Advokat Predrag Miljković potvrdio je da je Dušanu Obrenoviću, uhapšenom 29. maja u Zvečanu, pritvor produžen za još dva meseca.

Miljković je rekao da je u petak primio putem mejla rešenje tzv. Specijalnog suda u Prištini da se Obrenoviću produžava mera pritvora do 27. decembra ove godine.

- Ovo će biti četvrto produženje pritvora. Smatramo da je sud do sada trebalo da uvaži naše žalbene navode i naše odgovore na zahteve Tužilaštva i Obrenoviću odobri meru jemstva ili neku drugu blažu meru - rekao je Miljković.  

Advokat je u izjavi za Kosovo onlajn rekao i da je njegov branjenik saslušan u Tužilaštvu 20. oktobra.

- On je dao iskaz i smatram da bi time trebalo ispuniti uslove za njegovo puštanje, da se brani sa slobode. Mi smo danas predali žalbu Apelacionom sudu u Prištini, i očekujemo da će oni imati više razumevanja - poručio je Miljković.

Obrenović je uhapšen pre izbijanja nereda u Zvečanu 29. maja, a uhapšen je pod optužbom za napad na pripadnike Kfora i  tzv. Kosovske policije. 

On je tokom zadržavanja  brutalno pretučen od strane pripadnika tzv. Kosovske policije, a nakon određivanja pritvora, prebačen je u zatvor u Podujevu gde se i sada nalazi.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević izjavio je ranije da su Obrenović i  Radoš Petrović privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

 Petrović je pušten 23. juna da se brani sa slobode. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike