Advokat uhapšenog Srbina u Zvečanu najavio žalbu Apelacionom sudu!

31.05.2023

17:19

0

Advokat je najavio žalbu u roku od 48 sati

Advokat uhapšenog Srbina u Zvečanu najavio žalbu Apelacionom sudu!
Apelacioni sud - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Advokat Dušana Obrenovića, koji je priveden nakon protesta u Zvečanu, Predrag Miljković najavio je danas žalbu Apelacionom sudu nakon određivanja pritvora njegovom branjeniku. Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana Obrenoviću i Radošu Petroviću, privedenima nakon protesta u Zvečanu.

- Upravo sam od sudije primio rešenje kojim se mom klijentu određuje pritvor od 30 dana. Sud je, kako vidim u ovom rešenju, u celosti prihvatio navode tužilaštva. Ocenio je da postoji osnovana sumnja, kao i drugi uslovi, koji su neophodni za određivanje mere pritvora - rekao je Tanjugu Obrenovićev advokat Predrag Miljković.

Advokat je najavio žalbu u roku od 48 sati.

Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic)
 

- Smatramo da po filteru koji je tužilac iskoristio, i na osnovu kog on kvalifikuje ova krivična dela, odnosno stavlja na teret mom klijentu, vi možete optužiti još 1.500 ili 2.000 ljudi koliko je prekjuče bilo na protestu. Podnećemo žalbu, vrlo smo nezadovoljni ovom odlukom i smatramo da nije pravedna - rekao je Miljković, dodajući da mu nije bilo dozvoljeno da fotografiše svog branjenika i pokaže javnosti u kakvom je stanju Obrenović nakon što je brutalno pretučen od strane tzv. kosovskih policajaca.

Žalbu apelacionom sudu najavio je i advokat Radoša Petrovića, Dejan A. Vasić.

Petrović i Obrenović, koje je Kfor pre dva dana predao kosovskoj policiji, prebačeni su jutros iz policijskog pritvora u Kosovskoj Mitrovici u sudski pritvor u Prištini, rekao je ranije danas bivši gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović.

Kosovska policija brutalno je pretukla Obrenovića prilikom hapšenja 29. maja i uvođenja u stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je ranije Miljković navodeći da je njegov klijent zadobio povrede glave, posekotine, poderotine i hematome po glavi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike