Srpska lista: Kurtijev režim populistički i prevarom pokazuje lažnu brigu o građanima

25.10.2023

15:02

0

Ističe se da se svakoga dana srpski zdravstveni radnici u nemogućim uslovima bore za svoje pacijente

Srpska lista: Kurtijev režim populistički i prevarom pokazuje lažnu brigu o građanima
Zlatan Elek - Copyright Printscreen/Tv Most

Srpska lista saopštila je danas da režim premijera privremenih prištinskih institucija populistički i prevarom želi da pokaže lažnu brigu o zdravlju građana pred međunarodnim predstavnicima.

Kako se navodi, u trenutku kada se srpske zdravstvene ustanove suočavaju sa opasnošću da usled institucionalne blokade i represije zbog nedostatka lekova i sanitetskog materijala nastupi humanitarna katastrofa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji Kurtijev režim je odlučio da u severnoj delu Kosovske Mitrovice organizuje "nekakve promotivne akcije" kako bi skrenuli pažnju javnosti sa represije koju sprovode.

Ističe se da se svakoga dana srpski zdravstveni radnici u nemogućim uslovima bore za svoje pacijente i vape da se omogući dostavljanje lekova zdravstvenim ustanovama i zaštiti pravo srpskog naroda na zdravstvenu negu i lečenje.

- Današnja šarada u organizaciji Kurtijevog ministra u situaciji kada naši građani ne mogu da dođu do osnovnih lekova predstavlja ništa drugo do ruganje zdravstvenim radnicima i svim građanima i klasičnu političku podmetačinu koju su građani na severu prozreli - navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike