Srpska lista osudila prekopavanje srpskog groblja u Mitrovici: Međunarodna zajednica najhitnije da reaguje i zaustavi skrnavljenje!

24.10.2023

18:37

0

Put je napravljen samo za potrebe jednog Albanca i predstojeće obnove njegove kuće

Srpska lista osudila prekopavanje srpskog groblja u Mitrovici: Međunarodna zajednica najhitnije da reaguje i zaustavi skrnavljenje!
Ilustracija - Copyright Kosovonline

Srpska lista najoštrije je večeras osudila prekopavanje srpskog pravoslavnog groblja u severnom delu Kosovske Mitrovice koje sprovode albanske kompanije po nalogu vlade premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Srpska lista je saopštila da zahteva od međunarodne zajednice da najhitnije reaguje i zaustavi skrnavljenje srpskih grobova.

- Nakon što je režim Aljbina Kurtija pokrenuo postupak oduzimanja srpske zemlje od naših vrednih domaćina i prekopavao puteve između srpskih sela, sada su se drznuli da prekopavaju naša groblja, skrnave ih i rasipaju kosti naših predaka - poručili su iz Srpske liste.

Kako dodaju, građani Kosovske Mitrovice i čitav srpski narod sa Kosova i Metohije sa tugom, nevericom i opravdanim besom negoduju zbog ovog sramnog, nečovečnog i anticivilizacijskog postupka koji mora najhitnije biti zaustavljen, a stanje na terenu vraćeno u pređašnje stanje u saradnji sa sveštenicima Eparhije raško-prizrenske Srpske pravoslavne Crkve.

Preko starog srpskog groblja nedaleko od Hrama svetog Dimitrija u severnom delu Kosovske Mitrovice teškom mehanizacijom prokopan je put. Put je napravljen samo za potrebe jednog Albanca i predstojeće obnove njegove kuće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike