Vučević sa Grenelom o situaciji na KiM i merama Srbije da dođe do deeskalacije

24.10.2023

15:28

0

Autor: I.K.

Vučević je naveo da su na sastanku pozdravili pojačano prisustvo snaga KFOR-a u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Vučević sa Grenelom o situaciji na KiM i merama Srbije da dođe do deeskalacije
Copyright Instagram/milosvucevic

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa specijalnim izaslanikom za pitanje Kosova i Metohije u administraciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Ričardom Grenelom, i tom prilikom su razgovarali o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

"Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji i o svim merama koje je naša zemlja preduzela da dođe do deeskalacije i smanjenja tenzija", napisao je Vučević na svom Instagram nalogu "milosvucevic".

Vučević je naveo da su na sastanku pozdravili pojačano prisustvo snaga KFOR-a u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, u cilju očuvanja mira i stabilnosti na prostoru naše južne pokrajine.

 

 


Grenel: Kurti i Osmani da odrede datum izbora u četiri opštine na severu KiM

Bivši američki izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, koji se sastao danas sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem, izjavio je da je nakon što je Srbija smanjila broj svojih trupa duž administrativne linije, vreme da prištinske vlasti odrede datum za održavanje izbora u četiri opštine na severu.

"Jutros sam čuo direktno od ministra odbrane Srbije da pozdravljaju prisustvo dodatnih NATO trupa na Kosovu i da su dramatično smanjili broj srpskih trupa duž svoje granice", naveo je Grenel na platformi X (Tviter).

To je, kako je ocenio, sjajna vest.

"Aljbin Kurti i Vjosa Osmani sada moraju da odrede datum za izbore na severu i formiraju Zajednicu srpskih opština", naveo je Grenel.


 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike