Vučević o novom naoružanju: Nakon 40 godina stigao nam je transportni avion iz Španije, stižu nam helikopteri iz Nemačke i sa Kipra

24.10.2023

11:04

0

"To je najglasniji i najvidljiviji odvraćajući faktor za one koji nisu dobronamerni za našu državu"

Vučević o novom naoružanju: Nakon 40 godina stigao nam je transportni avion iz Španije, stižu nam helikopteri iz Nemačke i sa Kipra
TV Prva/jutro - Copyright Printscreen/TV Prva/jutro

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević govorio je o nedavnoj poseti Kini u emisiji "Jutro", na Prvoj televiziji.


On je naglasio da iz Kine treba da stignu ostali sistemi, a da to nije lako zbog političke realnosti jer smo okruženi državama NATO pakta.

-Dobro je da je ministar Momirović bio u prvom planu, a ne ja kao ministar odbrane. Ministarstvo odbrane nije nešto što treba uvek da bude u prvom planu. Ono što je izazov za nas je da ne možete više da kupujete naoružanje u Ruskoj federaciji, zbog ratova i sankcija, Kina može, ali... Kada pitate na Zapadu, onda kažu šta "Šta će to vama?" Nakon 40 godina nam je stigao prvi transportni avion iz Španije, istakao je ministar, i dodao:


- Do kraja godine treba da stigne drugi, stižu nam novi helikopteri iz Nemačke i sa Kipra. Ako to uspemo, rekao bih da idemo u dobrom pravcu. To ne znači da zveckamo oružjem, volim to uvek da naglasim. To ne znači suludno trošenje para, trka u naoružanju, to je najglasniji i najvidljiviji odvraćajući faktor za one koji nisu dobronamerni za našu državu. 

Takođe, ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je značajno što je premijerka Srbije Ana Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN upoznala svetsku javnost i to telo sa stvarnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike