Preživeće Srbija uprkos svemu! Predsednik Vučić o rezolucij EP: Da sam na njihovom mestu bilo bi me sramota!

20.10.2023

19:25

0

Autor: N.P.

Predsednik je objasnio da će Srbija, uprkos svemu, preživeti

Preživeće Srbija uprkos svemu! Predsednik Vučić o rezolucij EP: Da sam na njihovom mestu bilo bi me sramota!
Copyright Tanjug printscreen

Juče je u Strazburu usvojena rezolucija Evropskog parlamenta, kojom se traže sankcije protiv Srbije ukoliko se dokaže da je Beograd povezan sa vatrenim obračunom u Banjskoj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na otvaranju železničke stanice Prokop, govorio o rezoluciji Evropskog parlamenta.

- Mi moramo da razumemo da oni tako gledaju na stvari. Da sam na mestu tih koji su takav zaključak doneli, bilo bi me sramota.

Predsednik je objasnio da njih nije sramota ni malo.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Da li je njih sramota, siguran sam da nije. Preživeće Srbija uprkos svemu. Živela Srbija - zaključio je predsednik Vučić.

Podsetimo, u tekstu koji je u Starzburu usvojen ubedljivom većinom, ne računajući poslanike Fidesa mađarskog premijera Viktora Orbana koji su bili protiv, navodi se da EP podržava normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, ali "na temelju načela međusobnog priznavanja i u skladu sa međunarodnim pravom".

Drugim rečima, Srbija i njen predsednika Aleksandar Vučić, koji je itekako zastupljen u ovom dokumentu, trebalo bi da priznaju lažnu državu i to sve uz poštovanje međunarodnog prava?! Da bacimo pod noge i Povelju UN i važeću Rezoluciju 1244 i da priznamo "državu" na svojoj teritoriji i da istovremeno ispošujemo pravne norme?!1

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike