Petković: Zavetnica i Boško žele na muci Srba sa KiM da ubiraju političke poene

20.10.2023

14:54

0

Petković ističe da Đurđević, Obradović i Đilas ne smeju da pomenu Aljbina Kurtija koji svakodnevno sprovodi teror nad Srbima na Kosovu

Petković: Zavetnica i Boško žele na muci Srba sa KiM da ubiraju političke poene
Petar Petković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Član Predsedništva SNS Petar Petković kaže da "lažne patriote" Boško Obradović i Milica Đurđević žele da na muci srpskog naroda sa Kosova probaju da nakupe još neki glas za svog šefa Dragana Đilasa koji je zdušno hvalio kosovskog premijera Aljbina Kurtija kao „gospodina i intelektualca“.

Petković ističe da Đurđević, Obradović i Đilas ne smeju da pomenu Aljbina Kurtija koji svakodnevno sprovodi teror nad Srbima na Kosovu, i da im je glavna meta predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska lista, koji svakodnevno dele muku i brigu srpskog naroda na Kosovu.

"Niti je Vučić potpisao francusko-nemački predlog, niti zapadnim emisarima Vučić trči na kanabe poput Obradovića stranim diplomatama, već dostojanstveno i čvrsto brani pozicije Srbije u najsloženijim političkim okolnostima do sada", naveo je Petković u saopštenju.

Petković je dodao da Srbi sa Kosova nisu zaboravili kako je Obradović ponizno trčao na večere kod zapadnih ambasada, da se dodvori za šaku vlasti i na tacni ponudi priznanje jednostrane nezavisnosti Kosova.

Antonio Ahel/ATAImages
 

 

"Dobro se sećaju Srbi kako je sa svojim gazdom Đilasom pravio trule „Saveze za KiM“ sa Kurtijevom miljenicom Radom Trajković koja i danas sedi u Kurtijevoj zločinačkoj vladi u vreme najvećeg terora nad Srbima. Podjednako kao što se Srbi s Kosova i Metohije odlično sećaju da je Aleksandar Vučić jedini političar u istoriji Srbije koji je zvanično podneo zahtev da se u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN na Kosovo i Metohiju vrati predviđen broj pripadnika Vojske Srbije, ali to onima kojima je Obradović trčao na poklonjenje nije odgovaralo", poručio je Petković.

Naglasio je da za razliku od laži kojima se Obradović i kompanija služe, činjenice govore da je Vučić javno naveo da će Srbija tražiti održavanje sednice Saveta bezbednosti UN kada diplomatske okolnosti u tom telu budu išle na ruku Srbiji.

"Jedno je sigurno, na ovolikoj količini laži i neosnovanih optužbi na račun države Srbije i srpskog naroda na KiM Bošku Obradoviću pozavideo bi i Aljbin Kurti i njegov posilni Dželjalj Svečlja. Nema sumnje da već trljaju ruke nadajući se da će na vlast uspeti da dođu njihovi miljenici, samo ima jedan problem - narod ih neće", istakao je Petković.

Antonio Ahel/ATA Images/Tanjug/Jadranka Ilić
 

 

Rekacija Petkovićia usledila je nakon održane konferencije predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića i predsednice stranke Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski, o dolasku zapadne petorke, a na kojoj je navedeno da "oni koji su do sada pregovarali u ime Beograda nisu to dobro radili i doveli do poraza situaciju na KiM".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike