Predsednik Vučić sa Čen Bo obišao Kineski institut za međunarodne studije u Pekingu; Čast i zadovoljstvo (FOTO)

18.10.2023

07:15

0

Tokom obilaska Instituta predsednik Vučić zahvalio se na gostoprimstvu i na podršci Srbiji.

Predsednik Vučić sa Čen Bo obišao Kineski institut za međunarodne studije u Pekingu; Čast i zadovoljstvo (FOTO)
Copyright Instagram printscreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Kineski institut za međunarodne studije u Pekingu, na čijem čelu je bivša ambasadorka Kine u Srbiji, Čen Bo.

"Velika je čast za mene i zadovoljstvo što sam u prilici da posetim Kineski institut za međunarodne studije, na čijem čelu je gospođa Čen Bo. Ona nam mnogo nedostaje u Beogradu, ali se nadam da će nam ovde biti još od veće pomoći, jer ćemo moći da koristimo značajna iskustva, ocene, procene, kao i naučne radove velike NR Kine i ovog Instituta", napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Tokom obilaska Instituta predsednik Vučić zahvalio se na gostoprimstvu i na podršci Srbiji.

- Želim da vam se zahvalim na gostoprimstvu i zahvalim svim članovima Instituta. Vaše naučno i praktično znanje primenićemo u Srbiji i uživačemo u blagodetima vaših saznanja i vašeg znanja. Kao predsednik brojčano male i teritorijalno male ali ponosite zemlje hoću da kažem da sam ovde ne zato što me je bilo ko primoravao, nego zato što imamo svoje interese i zato što osećamo da stvari koje radi predsednik Si i Kina su dobre za našu zemlju. Njegove pomirnjive poruke o zajedničkoj budućnosti za čovečanstvo i pronalaženju mirnih rešenja za sukobe i konflikte u svetu je muzika za uši za sve slobodarske narode koji žele da same donose odluku o svojoj budućnosti. Nedavno je jedan ministar jedne zapadne zemlje rekao: Kina nam više nije konkurent već pravi ekonomski rival što znači da ćemo morati da se takmičimo snažnije da bismo pobeđivali Kinu. Onda je jedan kineski zvaničnik rekao: "A u čemu smo mi rivali kada mi proizvodimo više svega nego vi?" - rekao je predsednik i dodao da niko ne razume koliko je Kina napredovala.

- Ogromna korist za srpski narod je da sarađujemo. Hoću da vam se zahvalim na podršci Srbiji njenom teritorijalnom integritetu. Uvek možete da računate na podršku Srbije. Hvala vam čast mi je što sam bio vaš gost.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike