Đurđev: Evropska unija da uvede sankcije Kurtiju i lažnoj opoziciji u Srbiji jer su faktor destabilizacije na Balkanu!

16.10.2023

16:06

0

Ta lažna opozicija je u vreme kada je bila vlast u Srbiji donosila izborne zakone na način da se politikom mogu baviti samo tajkuni, milioneri i vlasnici medija i tako je monipolizovali

Đurđev: Evropska unija da uvede sankcije Kurtiju i lažnoj opoziciji u Srbiji jer su faktor destabilizacije na Balkanu!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

,,Dva glavna destabilizujuća faktora na prostoru Evrope i Balkana u ovom trenutku su teroristički i islamistički režim Aljbina Kurtija u Prištini i tzv. opozicija u Srbiji, jer sve što rade u poslednjih nekoliko nedelja vodi samo u izazivanje kriza, konflikata i nestabilnosti svake vrste. Jedina brana tome da takvi faktori odvedu ceo Balkan i Evropu ne samo u krizu, već i u rat je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zbog toga je meta stalnih napada, umesto da bude kandidat za Nobelovu nagradu za mir, jer ono što on radi možemo slobodno nazvati sprečavanjem izbijanja Trećeg svetskog rata" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je pozvao institucije Evropske unije, a posebno visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Đuzepa Borelja da Kurtijevom režimu i lažnoj proevropskoj opoziciji uvede sankcije.

,,Ta lažna opozicija je u vreme kada je bila vlast u Srbiji donosila izborne zakone na način da se politikom mogu baviti samo tajkuni, milioneri i vlasnici medija i tako je monipolizovali. Sadašnja vlast je u tolikoj meri demokratizovala zemlju da je spustila izborni prag na 3%, ali recidivi bivšeg režima i druge interesne grupe i dalje koče ove procese" - podvukao je Đurđev. Predsednik Srpske lige podsetio je Đuzepa Borelja da Španija ne priznaje tzv. Kosovo i zapitao se kako bi Španija i on lično reagovali na to da, na primer, baskijski teroristi ubijaju Špance na imanju nekog srednjovekovnog katoličkog manastira.

,,Upravo to se desilo Srbima u Banjskoj i zbog toga, krajnje paradoksalno, lažna opozicija poziva EU da uvede sankcije protiv predsednika Vučića. Njih treba sankcionisati, jer zajedno sa Kurtijem žele da požar rata iz Ukrajine i Izraela prenesu i na Evropski Balkan" - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike