Novi udar na srpske meštane: Kurtijeva policija betonskim preprekama odsekla ljude od svojih imanja

16.10.2023

16:11

0

Na taj su način odsekli mnoge građane od svojih imanja i ostavili ih bez mogućnosti da koriste puteve koji se koriste decenijama unazad

Novi udar na srpske meštane: Kurtijeva policija betonskim preprekama odsekla ljude od svojih imanja
Tzv. Kosovska policija - Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

U opštini Leposavić su u toku današnjeg dana prokopani putevi preko Belog Brda koji vode ka Kopaoniku, a nešto ranije jutros put u selu Jošanica koji vodi ka Novom Pazaru.

Pripadnici takozvane kosovske policije su, prema izjavi meštana, uz pomoć teške mehanizacije prokopali puteve i postavili velike betonske ploče i na taj su način odsekli mnoge građane od svojih imanja i ostavili ih bez mogućnosti da koriste puteve koji se koriste decenijama unazad. 

U toku prošle nedelje počelo se sa postavljanjem betonskih barijera na sredini puteva uprkos protivljenju meštana da im je to jedini vid saobraćajne komunikacije i da će mnogi zatvaranjem ovih puteva i blokadom Jarinja, koja traje već puna 23 dana, biti prinuđeni da do svojih imanja, šuma i radnih mesta putuju po više od 130 kilometara. 

Pod izgovorom borbe protiv kriminala i u prethodne dve godine pripadnici tzv. kosovske policije su često prekopavali lokalne seoske puteve, a kasnije su na velike pritiske meštana i međunarodnih misija ti putevi bivali ponovo otvoreni, ali u mnogo manjem broju nego što je to bilo pre akcija policajaca. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike