Srpska lista povodom hapšenja u Zubinom Potoku: Aljbin Kurti nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba

15.10.2023

13:43

0

Autor: I.K.

Dok se širom KiM nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu, majica sa motivima srpskih manastira se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi?!

Srpska lista povodom hapšenja u Zubinom Potoku: Aljbin Kurti nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba
Copyright Tanjug printscreen

Diktatorski režim Aljbina Kurtija, nakon što Srbima ukida svako ljudsko pravo, nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba, saopštila je danas Srpska lista povodom privođenja Srbina u Zubinom Potoku jer je nosio majicu na kojoj su bili srpski manastiri sa natpisom "Ne damo te zemljo Dušanova". . 

Sada su, kako se navodi, ustanovili i "specijalnu policijsku jedinicu za oblačenje", koja ima nameru da odredi šta će Srbi oblačiti kada izlaze iz svojih kuća. 

"Dok se širom Kosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana Spasojevića iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi?!, naglasila je Srpska lista.

Kako je navedeno, oni isti manastiri, kojima Kurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi, očigledno su sledeći na listi u Kurtijevom planu za progon srpskog naroda. 

Srpska lista zahteva od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana. 

"Da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Kosova i Metohije, a u tom smilu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe, medicinskih materijala i lekova, čime će se koliko toliko smanjiti pritisak na naše građane", kaže se u saopštenju. 

"Ćutanje međunarodnih predstavnika na svakodnevno šikaniranje građana ih stavlja u istu ravan sa diktatorskim Kurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti, koliko na Kurtiju, toliko i na njima", zaključila je Srpska lista.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike