Predsednik Vučić stigao u Peking, predvodi brojnu delegaciju!

16.10.2023

10:26

0

Vučić i delegacija Vlade Srbije učestvovaće na trećem Forumu "Pojas i put", a tim povodom Vučić je izjavio da je poseta Kini veoma važna u trenucima koji nisu nimalo laki

Predsednik Vučić stigao u Peking, predvodi brojnu delegaciju!
Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Peking i time započeo zvaničnu posetu Kini.

Vučić predvodi srpsku delegaciju koji čine brojni ministri u Vladi Srbije, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar finansija Siniša Mali, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministarka kulture Maja Gojković, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar informacionih tehnologija Mihailo Jovanović i direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

Profimedia
 

 

Vučić i delegacija Vlade Srbije učestvovaće na trećem Forumu "Pojas i put", a tim povodom Vučić je izjavio da je poseta Kini veoma važna u trenucima koji nisu nimalo laki.

On je najavio važne susrete i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom, ali i bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom i Van Hu Ningom, "kineskim Kisindžerom".

"Potpisaćemo dokumente o sveukupnoj saradnji, slobodnoj trgovini, što je od posebnog značaja za našu zemlju i kliring juan za naše banke. To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma", objasnio je Vučić u nedelju.

Na marginama Trećeg foruma za međunarodnu saradnju Pojas i put, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa najvišim zvaničnicima zemalja učesnika Foruma.

Treći međunarodni stateški forum “Pojas i put”, koji se održava u svetlu desetogodišnjice Inicijative "Pojas i put" koju je pokrenuo kineski predsednik, biće održan 17. i 18. oktobra u Pekingu, gde će učestvovati zvaničnici iz više od 130 zemalja i 30 međunarodnih organizacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike