Povratak na mesto zločina: Voker poziva na ujedinjenje albanske dijaspore i nudi sebe za lidera

18.08.2021

11:12

0

Autor: M. I.

Pokret će se sastojati od svih Albanaca, bez obzira na poreklo ili druga opredeljenja, rekao je Voker

Povratak na mesto zločina: Voker poziva na ujedinjenje albanske dijaspore i nudi sebe za lidera
Copyright Youtube printscreen

Bivši ambasador OEBS-a u Prištini i albanski lobista Vilijam Voker pozvao je sve Albance koji žive van granica svojih zemalja da se ujedine na predstojećim izborima kako bi njihovi kandidati dobili dovoljan broj mesta u parlamentu i ponudio sebe kao njihovog predstavnika.

On se u poruci obratio dijaspori iz Albanije, Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore i poručio im da su oni koji su na vlasti ne mogu ništa da isprave, zbog čega poziva na osnivanje Pokreta svih Albanaca koji žive u dijaspori bez obzira na poreklo i političko ujedinjenje, prenosi Koha.

pročitajte još:

– Pokret će se sastojati od svih Albanaca, bez obzira na poreklo ili druga opredeljenja. Verujem da ja, kao nealbanac koga mnogi ljudi poštuju, imam najbolje šanse da ujedinim mnoge frakcije dijaspore širom sveta. Molim za vašu podršku – rekao je Voker.

On je dodao i da su donosioci odluka u celom regionu političari, a ne patriote, da imaju moć, ali i da su veoma korumpirani i veoma zavisni od međunarodnih mentora sa nealbanskim motivima.

Vilijam Voker je bio šef Misije OEBS-a 1999. na Kosovu i njegov je izveštaj o navodnom zločinu srpskih snaga nad civilima u selu Račak bio povod za pojačan pritisak Zapada na Beograd i uvod u neuspele pregovore u Rambujeu i potom u agresiju NATO-a na tadašnju SR Jugoslaviju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike