Pucali su na nas sa svih strana, Bojan je pao ranjen, prišli su mu i overili ga u glavu: Jeziva ispovest svedoka krvoprolića u Banjskoj!

01.10.2023

21:22

0

Autor: N.P.

Kako kaže, pucali su sa svih strana i iz svega i svačega

Pucali su na nas sa svih strana, Bojan je pao ranjen, prišli su mu i overili ga u glavu: Jeziva ispovest svedoka krvoprolića u Banjskoj!
Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Zaštićeni svedok, koji se 24. septembra našao u selu Banjska, ispričao je šta se tog dana dogodilo i kako je stradao Bojan Mijailović. 

Snimak njegovog svedočenja pušten je u emisiji Hit tvit na televiziji Pink.

- Zadesio sam se u selu Banjska tog 24. septembra. Sreo sam se sa grupom naših ljudi u uniformama. Priššo sam im i pitao ih da li im treba neka pomoć. Nisam znao šta oni tu rade. Dok sam pričao sa njima, začili su se pucnji. Odjednom je kosovska policija počela da puca na nas, bez razloga - rekao je zaštićeni svedok.

On je istakao da su pucali sa svih strana.

 

 

- Pucali su sa svih strana i iz svega i svačega. Ja sam našim momcima rekao da znam puteve da izađu odatle. Počeo sam da bežim, a za mnom je krenuo Bojan Mijailović. Trčali smo kroz šumu, a za nama su išli kosovski policajci. Nismo imali niakakvo oružje, a oni su nakon nekoliko metara pogodili i mene i njega. On je pao, nije mogao da nastavi, bio je ranjen,  ja sam uspeo da nastavim. Kada sam prošao još jedan deo, video sam da mu je prišla grupa od nekoliko policajaca i sa neke neposredne blizine, otprilke dva metara, pucala na njega i overila ga - dodao je on.

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu
 

Kako kaže, nastavili su za njim.

- Krenuli su da trče za mnom, da pucaju, ali sam otrčao pod put i uspeo sam da pobegnem i izvučem se iz sela Banjska - zaključio je zaštićeni svedok. 

Podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohij nedavno je rekao da je Republika Srbija došla do dokaz da su Srbi mučki ubijeni u selu Banjska. 

- Republika Srbija došla do je dokaza, reč je o živim rečima i iskazima, da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece od šest godina i 9 meseci, da je hladnokrvo ubijen nakon što je lakše bio ranjen, pao na zemlju i predao se. Bio je ubijen, overen u glavu - rekao je Petković.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike