Brnabić sa šefom danske diplomatije o situaciji na KiM: Premijerka apostrofirala implementaciju Briselskog sporazuma

28.09.2023

19:14

0

Šef danske diplomatije preneo je podršku Danske evropskom putu Srbije

Brnabić sa šefom danske diplomatije o situaciji na KiM: Premijerka apostrofirala implementaciju Briselskog sporazuma
Copyright Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEDJA VUČKOVIĆ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Lars Loke Rasmusenom o bilateralnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije i aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Brnabić i Rasmusen istakli su da je očuvanje mira i stabilnosti od presudnog značaja, imajući u vidu aktuelna dešavanja na Kosovu i Metohiji i u tom smislu istakli neophodnost smirivanja tenzija.

Premijerka je apostrofirala značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji i implementaciju Briselskog sporazuma, u cilju očuvanja mira i stabilnosti i zaštite srpskog stanovništva u pokrajini, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEDJA VUČKOVIĆ
 

Predsednica Vlade istakla je da Srbija, investicijama i ulaganjem u inovacije i IT sektor, kao i ubrzanu digitalnu transformaciju, nastoji da stvori nove ekonomske vrednosti, koje će ostvariti dugoročnu stabilnost naše zemlje.

Ona je ocenila da su danske investicije u Srbije postigle dobre rezultate, dodajući da očekuje da će povoljna ekonomska kretanja doprineti većem interesovanju investitora i kompanija iz ove zemlje. P otencijalnu saradnju, kako je dodala, dve zemlje mogu postići u oblastima inovacija, biotehnoligije, ali i zdravstvene zaštite i zelene energije, oblastima u kojima Danska ostvaruje zavidne rezultate.

Šef danske diplomatije preneo je podršku Danske evropskom putu Srbije i svim naporima koje ulaže u reformskim procesima, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike