Brnabić: Srbija je ponosna na hrabar, iskren i precizan govor Vučića u UN - nije ponovio greške opozicije

22.09.2023

12:36

0

Premijerka je istakla da Vučić nije ponovio nijednu grešku ni Borisa Tadića, ni Dragana Đilasa, ni Zdravka Ponoša, Miloša Jovanovića i čitavog, kako je rekla, kvazi patriotskog bloka

Brnabić: Srbija je ponosna na hrabar, iskren i precizan govor Vučića u UN - nije ponovio greške opozicije
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučića u govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija na najbolji način predstavio poziciju Srbije, a na kritike iz opozicije poručila da je važno da Vučić nije ponovio nijednu grešku one opozicije koja je vladala do 2000. do 2012 godine.

Ona je istakla da je ogromna većina građana juče bila ponosna na govor predsednika ističući da je taj govor bio iskren, hrabar, precizan i ne samo da je na najbolji način predstavio poziciju Srbije već je ukazao i na i dalekosežne posledice koje mogu nastati zbog kršenja međunarodnog prava, Povelje i principa UN.

Brnabić je odgovarajaući na pitanje novinara da prokomentariše reagovanje predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića koji je rekao da je Vučić ponovio grešku od prošle godine, odnosno da nije pomenuo da je za Srbiju neprihvatljiva stolica Kosova u UN, rekla da za greške koje je Jeremić počinio dobio naslovnu stranu u albanskim medijima na KiM na kojoj je pisalo "Hvala Vuče".

- Toliko o tome kako je on štitio interese Srbije - rekla je Brnabić i dodala da Vučić nije ponovio nijednu grešku ni Borisa Tadića, ni Dragana Đilasa, ni Zdravka Ponoša, Miloša Jovanovića i čitavog, kako je rekla, kvazi patriotskog bloka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike